Ολυμπιακός – Κεμζούρα: «Χίμκι δεν είναι μόνο ο Σβεντ, αλλά πρέπει να τον περιορίσουμε»


Ο Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να περιορίσει τον Σβεντ για να νικήσει την Χίμκι, ωστόσο τόνισε ότι ο Ρώσος γκαρντ δεν είναι ο μόνος που χρειάζεται προσοχή.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο (18/21, 21.00) την Χίκμι στο ΣΕΦ και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στον δρόμο των νικών. Πρόκληση για τους “ερυθρόλευκους” θα αποτελέσει ο περιορισμός του Αλεξέι Σβεντ. Ο Κεστούτις Κεμζούρα ωστόσο θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο Ρώσος “αστέρας” δεν είναι ο μόνος που έχει στο μυαλό του.

Αναφερόμενος στον Σβεντ και την Χίμκι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: “Ο Σβεντ είναι ο κύριος εκφραστής της ομάδας, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Πρέπει να τον περιορίσουμε γιατί σχεδόν όλες οι επιθέσεις της Χίμκι περνάνε από τα χέρια του. Δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας”.

Για τη Χίμκι, ο Κεμζούρα τόνισε: “Είναι μία ομάδα που μπορεί να σκοράρει και να φτάσει εύκολα σε ψηλά σκορ. Έχει ύψος κοντά στο καλάθι και τον Σβεντ που μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει. Πρέπει να περιορίσουμε το transition παιχνίδι τους και την επίθεσή τους”.

Κλείνοντας, τόνισε για τον συμπατριώτη του τεχνικό της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις: “Έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο και στην VTB League. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει καλή δουλειά. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζει κάποιος τις ομάδες που προπονεί. Δίνει ελευθερία στους παίκτες του, αλλά έχουν και ξεκάθαρους ρόλους. Έχει προσαρμόσει το σύστημά του εξαιρετικά στην ομάδα”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ