Παρίσι: Αυξήθηκαν κατά 40% τα ατυχήματα με δίκυκλα λόγω των απεργιών στα ΜΜΜ

Οι απεργίες στα ΜΜΜ έχουν παραλύσει το Παρίσι, ωστόσο προκαλούν και άλλα σοβαρότερα προβλήματα. Τα τροχαία ατυχήματα με δίκυκλα έχουν αυξηθεί κατά 40%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας πυροσβεστικής BSPP στο AFP κατά 40% αυξήθηκαν τα ατυχήματα με δίκυκλα (σκούτερ, πατίνια και ποδήλατα) στο Παρίσι από τότε που άρχισε η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει παραλύσει σε μεγάλο βαθμό τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

“Μας έχουν καλέσει και έχουμε επέμβει 600 φορές από τις 5 Δεκεμβρίου (που άρχισε η απεργία) ως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι είχαμε επέμβει 450 φορές, πρόκειται για μια σημαντική αύξηση”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της BSPP Γκαμπριέλ Πλας.

Οι κλήσεις αυτές στην πυροσβεστική αφορούσαν ατυχήματα στα οποία εμπλέκονταν δίτροχα με πεζούς, αλλά και με αυτοκίνητα.

“Αυτό συνδέεται προφανώς με τις απεργίες, υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία και άνθρωποι που δεν είναι έμπειροι και δεν είναι καλά εξοπλισμένοι μετακινούνται με ποδήλατο ή άλλα” δίκυκλα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της BSPP.

Η πυροσβεστική επεμβαίνει ως επί το πλείστον σε περιπτώσεις “ελαφρών τραυματισμών που δεν χρειάζονται εισαγωγή σε νοσοκομείο”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα αυτό που αυξήθηκε επίσης “σημαντικά” παράλληλα με τα ατυχήματα με δίκυκλα είναι οι καθυστερήσεις της πυροσβεστικής να επέμβει σε περιστατικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας και της περιφέρειας λόγω της πυκνής κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αυτό το πλαίσιο “δεν ευνοεί τους ρυθμούς μας, ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να κάνουμε σημαντικές επεμβάσεις, όπως αυτές που αφορούν μεγάλες πυρκαγιές”, σημείωσε ο ίδιος.

Σήμερα είναι η 13η ημέρα απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κυρίως στο Παρίσι, κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ είναι επίσης η 3η ημέρα από την αρχή του μήνα διεπαγγελματικών απεργιών και διαδηλώσεων που έχουν εξαγγείλει σύσσωμα τα συνδικάτα εργαζομένων στην χώρα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here