Ρωσία: Τέλος οκτώ κόμματα επειδή αγνόησαν τις εκλογικές διαδικασίες

Την παύση της δραστηριότητας οκτώ πολιτικών κομμάτων, επειδή δεν συμμετείχαν στις εκλογικές αναμετρήσεις πέτυχε το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Ρωσία μετά από προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τα συγκεκριμένα κόμματα δεν συμμετείχαν στις εκλογές κατά την διάρκεια των επτά ετών της ύπαρξης τους, ενώ αναμένεται ο τερματισμός της δραστηριότητα και άλλων τριών πολιτικών κομμάτων, καθώς οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις που τα αφορούν δεν έχουν τεθεί ακόμη σε ισχύ, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα οκτώ κόμματα των οποίων τερματίζεται η πολιτική τους δραστηριότητα, είναι το «Λαϊκό Κόμμα για τις γυναίκες της Ρωσίας», η «Συμμαχία των πράσινων», η «Συμμαχία των πολιτών», το «Λαϊκό Κόμμα της Ρωσίας», το «Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ρωσίας» το «Κόμμα των συνταξιούχων της Ρωσίας», το κόμμα «Πόλεις της Ρωσίας» και το «Αγροτικό Κόμμα της Ρωσίας».

Το Ανώτατο Δικαστήριο επίσης αποφάσισε την παύση της δραστηριότητας για τρία ακόμη πολιτικά κόμματα, ωστόσο οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν τεθεί ακόμη σε ισχύ. Πρόκειται για το κόμμα «Λαϊκή Συμμαχία», το «Μοναρχικό κόμμα» και το κόμμα «Εντίμως»/ Άνθρωπος. Δικαιοσύνη. Υπευθυνότητα»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι με βάση το σχέδιο ελέγχου των δραστηριοτήτων νομικών προσώπων και μεμονωμένων επιχειρηματιών το 2020 θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε τέσσερα πολιτικά κόμματα.

Σήμερα στην Ρωσία δραστηριοποιούνται 54 πολιτικά κόμματα, εκ των οποίων τα 51 έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές. Εκτός των άλλων, στο μητρώο του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν κατατεθεί αιτήσεις από 39 οργανωτικές επιτροπές, οι οποίες συγκροτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο με σκοπό την ίδρυση κόμματος.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ