Ποια Γενοκτονία των Αρμενίων; Ο Τραμπ κόντρα στη Γερουσία δεν την αναγνωρίζει.

Τι κι αν στις 12 Δεκεμβρίου και η αμερικανική Γερουσία πέρασε ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ντόναλντ Τραμπ και επισήμως μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν την αναγνωρίζει!

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ο Λευκός Οίκος δεν έχει αλλάξει θέση όσον αφορά στην Γενοκτονία των Αρμενίων παρά το ψήφισμα της Γερουσίας για τις σφαγές επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Ντόναλντ Τραμπ την Γενοκτονία των Αρμενίων την αποκαλεί «μαζικές θηριωδίες».  «Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντανακλώνται στην δήλωση του προέδρου για το θέμα τον περασμένο Απρίλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους.

Παρότι ο Τραμπ δεν είχε αναφερθεί στα γεγονότα του 1915-1923 ως Γενοκτονία τον περασμένο Απρίλιο, είχε χρησιμοποιήσει την Αρμένικη έκφραση “Meds Yeghem,” που σημαίνει «μεγάλες σφαγές» και δημόσια είχε τιμήσει τη μνήμη 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων που είχαν υποφέρει στις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20ου αιώνα, όπως είχε πει.

Η εξέλιξη αυτή πάγωσε τις όποιες προσδοκίες για την πιθανότητα ο Τραμπ να ευθυγραμμιστεί με το ομόφωνο ψήφισμα που πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο Νοέμβριο και από την Γερουσία στις 12 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here