Ερντογάν ο προστάτης των προσφύγων. Απίστευτες συκοφαντίες για την Ελλάδα


«Πίστευαν ότι τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα θα εμπόδιζαν τις ροές των προσφύγων». «Μας πρότειναν να βυθίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες!» Είπε ο εισέβαλλε στην Συρία γιατί δεν τους έγινε λεφτά η ΕΕ!

Ο Ταγίπ Ερντογάν για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε όχι απλά προκλητικός αλλά και συκοφάντης δείχνοντας προς την Ελλάδα όσον αφορά στο προσφυγικό. Μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ στην Γενεύη, εμφανίστηκε ως ο μόνος προστάτης των προσφύγων και μάλιστα δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι οι φίλοι του στην Δύση του πρότειναν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και οι αυξημένες ροές να βυθίζει τις βάρκες με τους πρόσφυγες!

«Εδώ και καιρό προτείνουμε να δημιουργηθούν ασφαλείς περιοχές χωρίς βία και τρομοκρατία στην Συρία. Πολλοί από τους φίλους μας στην Δύση έχουν επιλέξει να δουν το θέμα μόνο από την πλευρά της ασφάλειας. Πίστευαν ότι τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα θα προστάτευαν την Ευρώπη από τις ροές των προσφύγων. Ακούσαμε μέχρι και προτάσεις που θα θυμούνται στο μέλλον κάποιοι με ντροπή όπως να βυθίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες», είπε ο Ερντογάν.

Τι άλλο είπε; Πρότεινε την επανεγκατάσταση ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων σε «ειρηνευτική ζώνη» στο βόρειο τμήμα της Συρίας, σε εθελούσια βάση, αλλά σε «πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία ήταν «υποχρεωμένη» να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία εξαιτίας της ανεπάρκειας της διεθνούς βοήθειας υπέρ των Σύρων προσφύγων. «Αφού δεν λάβαμε την βοήθεια που περιμέναμε από την διεθνή κοινότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την προστασία μας», εξήγησε. «Πραγματοποιήσαμε επιχειρήσεις για να εκδιώξουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού YPG και το PKK που βρίσκονταν στις ζώνες αυτές», διευκρίνισε.

Οικίες και σχολεία μπορούν να κατασκευασθούν στην ζώνη αυτή, όπου περί τους 371.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν ήδη επιστρέψει, μετά τις τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις για την εκκαθάριση των «τρομοκρατικών οργανώσεων», ισχυρίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να φθάσει το ένα εκατομμύριο σε πρώτη φάση, εάν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο που έχω καταθέσει στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Ερντογάν.

«Χώρες με περισσότερα μέσα θέτουν όρια για τους πρόσφυγες, ενώ η Τουρκία άνοιξε την αγκαλιά σε όλους χωρίς διακρίσεις», υποστήριξε ακόμη ο Ερντογάν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε συνολικά 6 δισεκατομμύρια στην Τουρκία για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες , αλλά δεν έδωσε παρά 2 δισεκατομμύρια», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ