Κεφαλογιάννης: Δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα σαν τη σημερινή στάση στο μετρό

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, έκανε λόγο για ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από μια μειοψηφία συνδικαλιστών.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα σαν τη σημερινή στάση εργασίας στο μετρό, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, στην ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού.

Επί πέντε ώρες, 1,5 εκατ. πολίτες που χρησιμοποιούν το μετρό «έγιναν όμηροι» μειοψηφίας συνδικαλιστών, που εκτάκτως χθες αποφάσισαν στάση, λόγω της επανατοποθέτησης 21 υπαλλήλων στα εκδοτήρια, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μόλις 25 υπάλληλοι από τους 1.177 της συνολικής βάρδιας συμμετείχαν, και τόνισε ότι αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να την ανεχτούμε. Γι΄ αυτό, σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει μια βάρδια εργαζομένων για να λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς, «ώστε να μην είμαστε όμηροι μειοψηφιών».

Μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε το “παράπονο”, διότι η συμπεριφορά αυτή ήλθε μετά την επίλυση του θέματος της συλλογικής σύμβασης εργασίας από τη νέα κυβέρνηση, “όταν η προηγούμενη, δήθεν αριστερή, τους ενέπαιζε”.

Για τα θέματα αδειών οδήγησης, είπε ότι έως τον επόμενο Μάρτιο θα παρουσιάσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο, τον οποίο θα είναι «διαφανές και φιλικό» για τον πολίτη. Στο πλαίσιο του χτυπήματος της διαφθοράς, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι πλέον θα αποδίδεται στον πολίτη που πέρασε την εξέταση, αμέσως μια προσωρινή άδεια οδήγησης, όταν έως χθες, υπήρχαν καθυστερήσεις έως και πέντε μηνών.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ