Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για την προστασία των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον σταθμό της Βενιζέλου από πολίτες και μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει τοπικοί φορείς, δημοτικοί σύμβουλοι, αρχαιολόγοι καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται κατά των κινήσεων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να περάσει από το ΚΑΣ την αλλαγή της μελέτης κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου και να ακυρώσει την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων σύμφωνα με το wepost.

Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο φωνάζει συνθήματα υπέρ της παραμονής των αρχαίων ενώ κρατούν πανό και πλακάτ με αντίστοιχα συνθήματα. Ο δρόμος στο σημείο έχει κλείσει και έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί πως αύριο Τετάρτη θα τεθεί προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη που έχει κατατεθεί και προβλέπει την απόσπαση των αρχαίων, την κατασκευή του εν λόγω σταθμού και την επανατοποθέτησή τους.

Πηγή: wepost


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ