Ρωσία… loves USA – Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Σχεδόν το 50% των ανθρώπων στην Ρωσία αντιμετωπίζει, πλέον, θετικά τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεαματική μεταστροφή των ποσοστών.

Το 47% των Ρώσων αντιμετωπίζει θετικά τις ΗΠΑ και το 52% αντιμετωπίζει θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε τον Νοέμβριο το ερευνητικό ινστιτούτο Levada Centr.Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην Ρωσία

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζουν θετικά τις ΗΠΑ, υπερδιπλασιάσθηκε από τον Μάιο του 2018, φθάνοντας από το 20% στο 47% , ενώ σε σχέση με το Αύγουστο του 2019 αυξήθηκε κατά 5%.

Διπλασιάσθηκε επίσης το ποσοστό των Ρώσων που άρχισαν να αντιμετωπίζουν θετικά την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, από το 28% στο 52% , ενώ αυξήθηκε κατά 3% από τον περασμένο Αύγουστο.

Παράλληλα μειώθηκε το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζουν αρνητικά τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, αν τον Μάιο του προηγούμενου χρόνου (2028) το 69% αντιμετώπιζε αρνητικά τις ΗΠΑ, τον Νοέμβριο του 2019 το ποσοστό αυτό έφθασε το 41%. Επίσης το ποσοστό των Ρώσων που αντιμετωπίζουν αρνητικά την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε στην ίδια περίοδο από το 55%στο 34%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 21-27 Νοεμβρίου σε όλη την επικράτεια , σε δείγμα 1.616 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών σε 137 κατοικημένες περιοχές σε 50 περιφέρειες της Ρωσίας.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here