Σε κόκκινο συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη βόμβα στου Ζωγράφου – Φοβούνται «αντάρτικο πόλεων»

Από κόσκινο περνούν την βόμβα στου Ζωγράφου οι ειδικοί των εργαστηρίων. Τι φοβούνται οι επιτελείς της ΕΛΑΣ μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν αποκλείουν χτύπημα εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων. Τι αναζητούν σε «Εικονοκλαστική Σέχτα» και «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Την πλήρη ενεργοποίηση του λεγόμενου «Ελληνικού Αντάρτικου Πόλης», φοβούνται στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από την βόμβα με τα εκατοντάδες καρφιά που βρέθηκε άθικτη απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου και πλέον ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή, από τους ειδικούς των εργαστηρίων.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και ειδικότερα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φοβούνται την ενεργοποίηση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία έχει καιρό να προκαλέσει κάποιο χτύπημα και θεωρείται η πλέον αποτελεσματική και σοβαρή οργάνωση στο «ένοπλο μονοπάτι».

Κατά συνέπεια  και λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν κάποιο σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα, ακόμα και εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων.Σενάριο για οργάνωση με ρίζες από τη Λατινική Αμερική

Όσον αφορά τώρα στα σενάρια που εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την βόμβα που είχε τοποθετηθεί απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το σενάριο της «Εικονοκλαστικής Σέχτας». Της διεθνούς οικοτρομοκρατίας δηλαδή, ένα «κίνημα» οικολόγων Αναρχικών που ξεκίνησε από την Λατινική Αμερική και έχει επεκταθεί στις περισσότερες χώρες του Δυτικού Κόσμου, όπου και βρήκε πολλούς οπαδούς.

Μάλιστα πρόκειται για μηδενιστές που είναι δυνατόν να προκαλέσουν τυφλά χτυπήματα. Άλλωστε στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι πέρυσι τα Χριστούγεννα και στην Σχολή Πολ. Μηχανικών στο Πολυτεχνείο, δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση.

Click4more: Ήθελαν θύματα! Με καρφιά και μαύρη πυρίτιδα η βόμβα στην Πανεπιστημιούπολη

Μάλιστα στην περίπτωση της ενέργειας στον Ιερό Ναό είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο Νεωκόρος, καθώς είχαν μετακινήσει τον εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό.

Άλλωστε στην προκήρυξη που είχε στείλει εκείνη την εποχή σε ισπανική ιστοσελίδα η «Εικονοκλαστική Σέχτα» είχε γράψει πως ήθελε να τρομοκρατήσει «παπά αλλά και ποίμνιο προβάτων».

Ωστόσο βόμβα με καρφιά σε παγιδευμένο βιβλίο είχε στείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον Μάιο του 2017 με αφορμή τον θάνατο έπειτα από το ξυλοδαρμό του, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, Αλβανού βαρυποινίτη που φέρεται να είχε δολοφονήσει συνάδελφο τους.Δεν αποκλείεται η εμφάνιση νέας οργάνωσης

Μέχρι στιγμής πάντως και επειδή δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την βόμβα απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο νέας εμφάνισης στο λεγόμενο «Αντάρτικο Πόλης».

Όσον αφορά τώρα στις εργαστηριακές έρευνες επάνω στην άθικτη βόμβα, οι ειδικοί των εργαστηρίων δεν ελπίζουν σε πολλά πράγματα, καθώς και στην περίπτωση της βόμβας στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών δεν είχαν βρεθεί ευρήματα, καθώς ο κατασκευαστής της φορούσε γάντια.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ