Παναμάς: Τουλάχιστον 12 νεκροί από ανταλλαγή πυρών σε φυλακή

Μακελειό σημειώθηκε σε φυλακή στον Παναμά. Συνολικά 12 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν την Τρίτη (17.12.2019) σε ανταλλαγές πυρών έκανε γνωστό η κυβέρνηση.

Κρατούμενοι σε πτέρυγα της φυλακής Λα Χογίτα, 36 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Παναμά, ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις, ανέφερε ανακοίνωση των αρχών. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην ανταλλαγή πυρών μεταξύ των εγκλείστων. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης, κατά το κείμενο.

Οι δράστες «του συμβάντος» τέθηκαν σε απομόνωση για να αποφευχθούν νέα βίαια επεισόδια, ανέφεραν οι αρχές, διευκρινίζοντας ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά όπλα, ανάμεσά τους πέντε πιστόλια και τρία τουφέκια, μετά το αιματηρό επεισόδιο στη φυλακή.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι κατέσχεσε πολλά όπλα, ανάμεσά τους πέντε πιστόλια και τρία τουφέκια, μετά το αιματηρό επεισόδιο στη φυλακή Λα Χογίτα, περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης.

Ο πρόεδρος του Παναμά Λαουρεντίνο Κορτίσο, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο, επισήμανε ότι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας αφήνουν να εννοηθεί ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι επέτρεψαν, αν δεν βοήθησαν, να μπουν τα όπλα στη φυλακή.

«Τα πυροβόλα όπλα δεν πέφτουν από τον ουρανό, προφανώς υπήρξε κάποιου είδους συνεργασία εκεί για να μπουν τα όπλα» στη φυλακή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον Αλέξις Μουνιός, αξιωματικό της αστυνομίας, ο λόγος που ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους κρατούμενους είναι άγνωστος και διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα με τον Μουνιός, πολλοί φυλακισμένοι εντάσσονται σε συμμορίες των φυλακών πολύ συχνά για την ασφάλειά τους.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here