Κοινωνικό μέρισμα 2019: Η ΗΔΙΚΑ δίνει διευκρινήσεις για τα ΑμεΑ


Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ανοιχτή είναι από χθες Τρίτη (17/12) η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις έως και τις 26 Δεκεμβρίου – Αλαλούμ με τις «διπλές» φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι χάνουν το επίδομα. 

Μετά από πολλές ώρες αναστάτωσης και εκνευρισμού που έχει ξεσπάσει με τις απορρίψεις δικαιούχων από το κοινωνικό μέρισμα, η ΗΔΙΚΑ τελικά έδωσε μία διευκρίνιση σε σχέση με τις περιπτώσεις ΑμεΑ και το ποιος θα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση για να εγκριθεί.

Συγκεκριμένα από την ΗΔΙΚΑ και την πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2019, koinonikomerisma.gr, αναρτήθηκε το μήνυμα που αναφέρει «διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα».

Υπενθυμίζεται πως το κοινωνικό μέρισμα 2019 δεν δικαιούνται όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη αλλά όσοι λαμβάνουν το αναπηρικό προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Ωστόσο, ακόμα και άμεσα επιδοματούμενα ΑμΕΑ που δικαιούνται το βοήθημα, έβλεπαν χθες την αίτηση τους στην πλατφόρμα να απορρίπτεται.

Πρόκειται για άτομα ΑμεΑ που, αν και εμφανίζονται σαν εξαρτώμενα τέκνα από τους γονείς τους, υποβάλλουν ταυτόχρονα και δική τους φορολογική δήλωση.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα εκδώσει άμεσα ανακοίνωση σχετικά με όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα ΙΒΑΝ, που πρέπει να είναι στο όνομα τουλάχιστον του ενός δικαιούχου, αλλιώς πρέπει να γίνει διόρθωση στην τράπεζα έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ