Βρετανία: Συνελήφθησαν 69 μετανάστες που αποπειράθηκαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης

Τα παγωμένα νερά του Στενού της Μάγχης προσπάθησαν να περάσουν 69 μετανάστες ανάμεσά τους και δέκα παιδιά. Τους συνέλαβαν περιπολικά σκάφη της βρετανικής ακτοφυλακής.

Οι πέντε βάρκες με τους μετανάστες αναχαιτίστηκαν από τις 00:45 (02:45 ώρα Ελλάδας) ως τις 07:45 (09:45), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), το οποίο επικαλέστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών τα 69 άτομα που επέβαιναν ανέφεραν πως είναι Ιρανοί, Ιρακινοί και Ουζμπέκοι,

«Αυτοί που προσπαθούν να περάσουν το Στενό της Μάγχης με μικρές βάρκες βάζουν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο και οι αδίστακτοι εγκληματίες που διευκολύνουν τις διελεύσεις δεν νοιάζονται για τον κίνδυνο για τη ζωή» των μεταναστών, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο PA.

Ο ίδιος εκπρόσωπος, που δεν κατονομάστηκε από το πρακτορείο, πρόσθεσε ότι οι βρετανικές αρχές συνεργάζονται στενά με αυτές της Γαλλίας για να «αντιμετωπιστεί αυτή η επικίνδυνη και παράνομη δραστηριότητα» και οι περιπολίες στις γαλλικές ακτές έχουν διπλασιαστεί.

Τον περασμένο μήνα, 86 μετανάστες, αριθμός-ρεκόρ, συνελήφθησαν καθώς προσπαθούσαν να περάσουν το Στενό της Μάγχης με μικρά πλεούμενα.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν να αναλάβουν δράση από κοινού για την αντιμετώπιση του φαινομένου, με την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ασφάλειας, εκτενέστερη παρακολούθηση ακτών και λιμανιών με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και αμοιβαία δέσμευση για επαναπατρισμούς βάσει του διεθνούς δικαίου και της νομοθεσίας στα δύο κράτη.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ