Τραβάνε το σκοινί οι Τούρκοι: Μετά τα drones και τουρκικά F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο


Παιχνίδια πολέμου από την Άγκυρα.

Την απογείωση και μαχητικών αεροσκαφών F-16 από το αεροδρόμιο Λευκόνοιου στην Κατεχόμενη Κύπρου σχεδιάζει η Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα, λίγες ημέρες μετά την προσγείωση του πρώτου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους από το ίδιο αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, η Τουρκία πρόκειται να προχωρήσει σε «αναγκαίες αλλαγές» του συγκεκριμένου αεροδρομίου προκειμένου να δρομολογηθεί η απογείωση και πολεμικών αεροσκαφών F-16 από το «Λευκόνοιου» στο μέλλον σε περίπτωση ανάγκης.

Την απόφαση έλαβε το «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους και σε αυτή προβλέπεται η λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων στο αεροδρόμιο, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Πάντως, ο αποκαλούμενος «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν επιταχυνθεί και οι εργασίες για την ίδρυση ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα ώστε να γίνεται ο εφοδιασμός των τουρκικών πολεμικών πλοίων που δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μετά από πτήση πέντε ωρών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Λευκόνοικου το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Bayraktar TB2».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ