Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταδίκη μόνο του Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα ζητά η εισαγγελέας

Αντιδράσεις για την πρόταση της εισαγγελέως για τη δολοφονία Φύσσα

Ζητά να καταδικαστεί μόνο ο Ρουπακιάς και να απαλλαγούν οι 17 συγκατηγορούμενοί του, ανάμεσά τους και Νίκος Μιχαλολιάκος. Δεν υπάρχει απόδειξη πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναβίωσαν σήμερα οι μνήμες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, άρχισε την αγόρευσης της στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μία σημαντική υπόθεση, όπως την χαρακτήρισε στην έναρξη της πρόταση της, επίπονη, η οποία από τώρα έχει διαρκέσει τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες.

Η εισαγγελέας άρχισε στην αγόρευση της από το σκέλος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατά την άποψη της, δεν ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. «Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή (…) Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί τη διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Ειδικότερα, επισήμανε πως «το μόνο βέβαιο παρά τις αντιφατικές και αντικρουόμενες καταθέσεις είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, επισημαίνοντας «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν σχεδιασμένη από τον Γιώργο Ρουπακιά».

Συγκεκριμένα, κατά την άποψη της εισαγγελικού λειτουργού, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία «ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Όπως ανέφερε η εισαγγελέας σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις ο Γιώργος Ρουπακιάς εκείνο το βράδυ ήταν ήρεμος, νηφάλιος και ψύχραιμος και κάπνιζε.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με την εισαγγελέα καταφέρθηκε με μανία σε βάρος του 34χρόνου μουσικού, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την  ψύχραιμη σκέψη και με πρόθεση, χρησιμοποιώντας το στιλέτο που είχε στην κατοχή του και τον χτύπησε δύο φορές στο αριστερό ημιθωράκιο.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου πως βρισκόταν σε άμυνα και βρασμό ψυχικής ορμής και να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή και των 17 συγκατηγορουμένων του Γιώργου Ρουπακιά στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού. «Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού αλλά και η μητέρα του αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς δυσαρεστημένοι.

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here