Ολυμπιακός – Χίμκι: Μονόδρομος η νίκη για το «ερυθρόλευκο» restart.


Μόνο τη νίκη θέλει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται απόψε (18/12, 21:00, NewsIt.gr, Novasports 2) τη Χίμκι στο ΣΕΦ για την 14η αγωνιστική της Euroleague, στην προσπάθεια να μπει στο… κόλπο για τη διεκδίκηση μιας θέσης στην οκτάδα.

Ο Ολυμπιακός αναζητά επανεκκίνηση απέναντι στην Χίμκι, το βράδυ της Τετάρτης (18/12, 21:00, NewsIt.gr, Novasports 2), στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση για την 14ης αγωνιστική της Euroleague. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ρεκόρ 5-8 και θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά από τις δύο ήττες σε ΟΑΚΑ από Παναθηναϊκό και Μαδρίτη από Ρεάλ, ενώ έχουν σύμμαχό τους σε αυτή την προσπάθεια έχουν την παράδοση, αφού μετρούν μόνο νίκες στα πέντε ματς που έχουν δώσει με τους Ρώσους στο ΣΕΦ.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα, που στο παρελθόν έχει εργαστεί μεγάλη επιτυχία στη Χίμκι, υπολογίζει κανονικά στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και τον άφησε εκτός του αγώνα με την Ρεάλ στη Μαδρίτη. Εξαιρετικά αμφίβολη είναι επίσης η συμμετοχή του Γουίλι Ριντ, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στη μέση στην τελευταία προπόνηση και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Κουρτινάιτις, έρχεται από τη νίκη επί της Άλμπα (104-87) στη Μόσχα, με την οποία επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 4 σερί ήττες και βρίσκεται εντός οκτάδας με ρεκόρ 7-6. Μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τους Ρώσους είναι η απουσία του φόργουορντ Γιάνις Τίμα, που είναι τραυματίας και δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Όσον αφορά την παράδοση του ζευγαριού, αυτή δείχνει Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές συνολικά με τη Χίμκι στη Euroleague, μετρώντας 7 νίκες, ενώ παραμένουν αήττητοι στο ΣΕΦ με 5/5 και τις τέσσερις από αυτές τις νίκες να έρχονται με διψήφιες διαφορές πόντων.

Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), ο Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και ο Αμίτ Μπαλάκ (Ισραήλ).

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ