Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν»αυτοκίνητα το πρωί σε κεντρικούς δρόμους

Επιχείρηση «σκούπα» για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικούς δρόμους στη Θεσσαλονίκη.

Κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και της διεύθυνσης τροχαίας μοίρασαν κλήσεις στους παραβάτες οδηγούς, ενώ γερανός σήκωσε οχήματα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου και επεκτάθηκε σε Τσιμισκή, Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, 26ης Οκτωβρίου, ενώ οι περισσότερες κλήσεις που κόπηκαν αφορούσαν την κατάληψη διαβάσεων και ραμπών αναπήρων, αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα.

Την προειδοποίηση πως “η ανοχή θα είναι μηδενική” και πως θα υπάρχουν “έλεγχοι 365 ημέρες το χρόνο” έκανε προς τους οδηγούς που παρανομούν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Δαγκλής. Πρόσθεσε δε πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και στο στόχαστρο θα μπουν και άλλοι δρόμοι όπως Βασιλίσσης Όλγας, Παπαναστασίου, Παπάφη, Κάλλας και η περιοχή γύρω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

“Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους”, είπε από την πλευρά του ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Θωμάς Γέρμανος, ενώ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα αναπηρίας, όταν παρκάρουν οδηγοί σε ράμπες αναπήρων και διαβάσεις, αναφέρθηκε ο Γιάννης Καστούρας, ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας, καλώντας τους οδηγούς να μην παρκάρουν σε τέτοιες θέσεις

“Η απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. Δυστυχώς όμως η μετακίνηση μόνο απρόσκοπτη δεν είναι λόγω της ασυνειδησίας των συμπολιτών μας. Παράνομες καταλήψεις αναπηρικών θέσεων και ραμπών. Δυστυχώς δεν υπάρχει ευαισθησία και ο στοιχειώδης σεβασμός προς τα εμποδιζόμενα άτομα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καστούρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,voria

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here