Πένθος για τα McDonald’s. Κλειστά τα καταστήματα για δυο ημέρες στο Περού

Πένθος έχει κηρύξει η αλυσίδα ταχυφαγείων McDonald»s και αποφάσισε να κλείσει την καταστήματά της για δυο ημέρες στο Περού.

Ο λόγος που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την κίνηση τα McDonald’s είναι ο τραγικός θάνατος δυο νεαρών Περουβιανών εργαζομένων σε αυτήν. Η 19χρονη Αλεξάντρα Πόρας Ίνγκα και ο 18χρονος συνάδελφός της Γκάμπριελ Κάμπος Σαπάτα εργάζονταν στη νυχτερινή βάρδια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα και σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία ενώ καθάριζαν την κουζίνα σε εστιατόριο της αλυσίδας McDonald’s στο Πουέμπλο Λίμπρε, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας Λίμα, σύμφωνα με την περουβιανή εφημερίδα La Republica.

“Ανταποκρινόμενοι στην τρομερή απώλεια των δύο συναδέλφων μας Κάρλος Γκαμπριέλ Εντγκάρντο Κάμπος Σαπάτα και της Αλεξάντρα Αντονέλα Πόρας Ίνγκα, θέλουμε να αναγγείλουμε ότι κηρύξαμε διήμερο πένθος από σήμερα το πρωί κατά το οποίο όλα τα εστιατόριά μας σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά”, ενημέρωσε η McDonald’s Peru σε μήνυμά της στο Twitter.

Ακόνη η εταιρεία τόνισε πως συνεργάζεται με τις αρχές που ερευνούν τις συνθήκες θανάτου των δυο νεαρών υπαλλήλων και πως στηρίζει τις οικογένειές τους. Παράλληλα ενημέρωσε πως όλο το προσωπικό θα πληρωθεί για τις δυο ημέρες που τα McDonald’s θα παραμείνουν κλειστά στο Περού.

Οι δύο νέοι είχαν μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εργάζονταν στην νυχτερινή βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας για έξι μήνες όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 19χρονη Πόρας Ίνγκα υπέστη ηλεκτροπληξία από μια μηχανή αναψυκτικών και ο 18χρονος Κάμπος Σαπάτα υπέστη και αυτός ηλεκτροπληξία όταν προσπάθησε να την βοηθήσει.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και την “επιθεώρηση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων”, ώστε να εξακριβωθεί αν υπήρξε σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας και την εξακρίβωση των συνθηκών στις οποίες εργάζονταν τα θύματα την ώρα του δυστυχήματος.

Η μητέρα του νεαρού Σαπάτα εξέφρασε τη Δευτέρα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TV Perú τη λύπη της για το γεγονός ότι η αλυσίδα ταχυφαγείων κάνει λόγο μόνον για “ηλεκτροπληξία” και δεν δίδει περισσότερες λεπτομέρειες στους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ