Επιφυλάξεις από στέλεχος της Fed για το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook


Ένα αξιωματούχος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) εξέφρασε και πάλι επιφυλάξεις για το κρυπτονόμισμα Libra που θα λανσάρει το 2020 η Facebook.

«Μια σημαντική ανησυχία που αφορά το σχέδιο Libra της Facebook είναι η πιθανότητα ένα σύστημα πληρωμών να υιοθετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να επιβληθεί ως παγκόσμιο νόμισμα», δήλωσε η Λέιλ Μπρέιναρντ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη.

Ο στόχος της Facebook να καταστήσει το Libra ένα “stablecoin”, δηλαδή ένα ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με κεφάλαια που τυγχάνουν κρατικής στήριξης ή άλλα υγιή περιουσιακά στοιχεία με στόχο να αποφευχθούν οι δραματικές διακυμάνσεις των παραδοσιακών κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin, δεν έχει ακόμα αποδειχθεί, σύμφωνα με την Μπρέιναρντ, ενώ παραμένουν ασαφή τα δικαιώματα για τους καταναλωτές.

«Χωρίς τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα, τα δίκτυα των stablecoin σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους καταναλωτές», σύμφωνα με την αξιωματούχο της Fed, ενώ τα σχόλια αυτά δείχνουν πως το σχέδιο της Facebook για το Libra δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει επαρκή στήριξη μεταξύ των βασικών ρυθμιστικών φορέων.

Τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με την Μπρέιναρντ, δεν έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες δραστηριότητες και σε ξέπλυμα χρήματος.

Άλλωστε οι ζημιές από παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ