Συγκλόνισε ξανά η Μάγδα Φύσσα: «Κυρία εισαγγελέα, αιμορραγεί η πληγή του Παύλου»

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε πλήθος (οργισμένων) αντιδράσεων. Ανάμεσά τους κι εκείνη της μητέρας του αδικοχαμένου μουσικού. Η Μάγδα Φύσσα δεν άντεξε και ξέσπασε.

Λίγο αφού η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχος μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού, η μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, θέλησε να τις κάνει μια ερώτηση. Τα λόγια της, συγκλόνισαν για ακόμα μια φορά.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε μισάωρη διακοπή της διαδικασίας, η Μάγδα Φύσσα φώναξε προς τους δικαστές που ακόμη δεν είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους. Κυρίως, απευθυνόταν στην εισαγγελέα…

«Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω. Να μου απαντήσετε σε κάτι σήμερα.. Σήμερα 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τον ξαναμαχαιρώσατε σήμερα; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει….».

Η Μάγδα Φύσσα είχε αντιδράσει και αμέσως μόλις ολοκλήρωσε η εισαγγελέας την πρότασή της. «Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;» φώναξε η Μάγδα Φύσσα βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, μαζί με φίλους του γιου της, που αποχώρησαν εμφανώς δυσαρεστημένοι.“Λάδι” Μιχαλολιάκος και Σία! Η πρόταση για τη δολοφονία Φύσσα

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, άρχισε την αγόρευσης της στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μία σημαντική υπόθεση, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατά την άποψη της, δεν ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. «Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή (…) Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί τη διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Ειδικότερα, επισήμανε πως «το μόνο βέβαιο παρά τις αντιφατικές και αντικρουόμενες καταθέσεις είναι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, επισημαίνοντας «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν σχεδιασμένη από τον Γιώργο Ρουπακιά».

Συγκεκριμένα, κατά την άποψη της εισαγγελικού λειτουργού, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία «ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα». Όπως ανέφερε η εισαγγελέας σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις ο Γιώργος Ρουπακιάς εκείνο το βράδυ ήταν ήρεμος, νηφάλιος και ψύχραιμος και κάπνιζε.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα σύμφωνα με την εισαγγελέα καταφέρθηκε με μανία σε βάρος του 34χρόνου μουσικού, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την ψύχραιμη σκέψη και με πρόθεση, χρησιμοποιώντας το στιλέτο που είχε στην κατοχή του και τον χτύπησε δύο φορές στο αριστερό ημιθωράκιο.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου πως βρισκόταν σε άμυνα και βρασμό ψυχικής ορμής και να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή και των 17 συγκατηγορουμένων του Γιώργου Ρουπακιά στους οποίους αποδίδονται τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ανέφερε στην πρότασή της πως μέσα στο όχημα του Γ. Ρουπακιά εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν βρίσκονταν ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού. «Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα» είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here