Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση ΕΝΦΙΑ 8% από την Βουλή.


Ο κύβος… ερρίφθη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει μείωση ΕΝΦΙΑ, εισφοράς αλληλεγγύης και ασφαλιστικών εισφορών το 2020. Η προεκλογική δέσμευση, η υλοποίησή της και η εξαγγελία από την Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό. Αναλυτικά το πρόκειται να πει ο πρωθυπουργός.

«Κλείδωσε» η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% το 2020. Αυτό πρόκειται να είναι ένα από τα μέτρα που θ’ ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.Ο Μητσοτάκης και η προεκλογική δέσμευση

Το μέτρο, βέβαια, δεν αποτελεί τίποτε άλλο από την εκπλήρωση της προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ για συνολική μείωση του φόρου ακινήτων κατά 30%, καθώς μεσοσταθμικά κατά 22% μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ ήδη από τη φετινή χρονιά και το υπόλοιπο 8% έχει ήδη προαναγγελθεί με αυτή τη λογική από το καλοκαίρι.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θα συνοδευτεί από αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, συνεπώς η μείωση του 8% μπορεί να είναι είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη σε κάποιες περιπτώσεις, αναλόγως της διαμόρφωσης των νέων αντικειμενικών αξιών.

Click4more: Αρχή με… Βαρουφάκη! Δείτε live τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, επίσης, ν’ ανακοινώσει –όπως ήδη έγραψε το newsit.gr– μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί, με την προοπτική της πλήρους κατάργησής τους ως το τέλος της τετραετίας. Παράλληλα, θα τονίσει ότι από το 2020 θα επέλθει μείωση και των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Μητσοτάκης θ’ αναφερθεί, τέλος, και σε δύο νομοσχέδια που θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές και αφορούν την καθημερινότητα και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Πρόκειται για το νέο πλαίσιο για τις διαδηλώσεις, αλλά και τη λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς με προσωπικό ασφαλείας, ώστε να μην κατεβάζουν ρολά σε περίπτωση απεργιών, αλλά να διεξάγονται συγκεκριμένα δρομολόγια σε ώρες αιχμής (π.χ. πρωί και απόγευμα).

*Του Αιμίλιου Περδικάρη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ