ΗΠΑ: Κατατέθηκε το «νομοσχέδιο της κολάσεως» για τη Ρωσία

Νομοσχέδιο με το οποίο επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Το κείμενο αυτό των κυρώσεων για τη Ρωσία πάντως, το οποίο έχει χαρακτηριστεί “νομοσχέδιο της κολάσεως” δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα προωθηθεί προς ψήφιση από την ολομέλεια του Σώματος.

Το νομοσχέδιο για τη Ρωσία πέρασε με ψήφους 17 υπέρ έναντι 5 κατά από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Επιτροπή. Οι πέντε αρνητικές ψήφοι προήλθαν όλες από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές – μεταξύ αυτών που καταψήφισαν ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τζιμ Ρις. Κατά ψήφισαν επίσης οι Ρον Τζόνσον, ο Ραντ Πολ, ο Τζόνι Άιζακσον και ο Τζον Μπαράσο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας και τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια θα σταλεί στον Λευκό Οίκο όπου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα έχει το δικαίωμα είτε να το επικυρώσει είτε να ασκήσει βέτο.

Πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών Ρεπουμπλικάνων, πιέζουν τον πρόεδρο να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία με αφορμή την ανάμιξή της στις εκλογές, την επιθετικότητά της στην Ουκρανία και την εμπλοκή της στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Το νομοσχέδιο DASKA (Νόμος περί Υπεράσπισης της Αμερικανικής Ασφάλειας από την Επιθετικότητα του Κρεμλίνου) είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ και τον Δημοκρατικό συνάδελφό του Μπομπ Μενέντεζ. Στοχοθετεί μεταξύ άλλων τις ρωσικές τράπεζες που στηρίζουν τις προσπάθειες της Μόσχας για ανάμιξη σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών, ενώ επιβάλει και αυστηρά μέτρα στον ενεργειακό τομέα (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) της Ρωσίας.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here