Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης LIVE: Η ώρα του ισπανικού clasico


Τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη συγκεντρώνονται στο «Καμπ Νου», εκεί όπου η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, στο εξ αναβολής clasico. Οι δύο «γίγαντες» του ποδοσφαίρου ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της La Liga. Το ντέρμπι γίνεται στη… σκιά των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί από το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» στη Βαρκελώνη. Αυξημένα είναι μέτρα ασφαλείας – Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο, πριν το «μεγάλο» ματς.

Για τους περισσότερους είναι το σπουδαιότερο ματς του πλανήτη! Η πρώτη φετινή «μάχη» της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης γίνεται στο «Καμπ Νου» και βρίσκει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή της Ισπανικής La Liga (από 35 πόντους σε 16 παιχνίδια).

Το clasico είχε οριστεί αρχικά για τις 26 Οκτωβρίου, αλλά ο αγώνας δεν έγινε τελικά, λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Καταλονία, μετά την καταδίκη σε φυλάκιση εννέα αυτονομιστών ηγετών. Μετά από συνεννόηση των δύο ομάδων, φτάσαμε στα μέσα Δεκεμβρίου για να έχουμε «σέντρα»!

Παρακολουθήστε Live από το NewsIt.gr την εξέλιξη του αγώνα

 

Προπονητές και παίκτες έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφού η κατάσταση στην Καταλονία παραμένει έκρυθμη. Στο αποψινό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με τις αποστολές των δύο ομάδων να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο και να αναχωρούν μαζί για το «Καμπ Νου», προς αποφυγή εντάσεων.

Το clasico αυτό έχει χαρακτηριστεί από την ισπανική ομοσπονδία και την αστυνομία της χώρας ως το πιο επικίνδυνο στην ιστορία.

Η Μπαρτσελόνα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, εκτός από τις ενοχλήσεις του Αρτούρ . Φυσικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα βασιστεί και πάλι στη «μαγεία» του Λιονέλ Μέσι, αλλά και στις βοήθειες που θα έχει από Σουάρες και Γκριεζμάν στην επίθεση.

Σημαντικές απουσίες έχει η Ρεάλ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαρσέλο και Αζάρ, αλλά έχει στη διάθεσή του τον Μεντί και τον Κασεμίρο, ο οποίος ξεκουράστηκε την περασμένη Κυριακή κόντρα στη Βαλένθια.

Να αναφέρουμε ότι ο Λιονέλ Μέσι, ο παίκτης που έχει αλλάξει την ιστορία του Clasico. Ο Αργεντινός «μάγος» σημείωσε 26 γκολ στα 41 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε με τη Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ αυτών των αγώνων, είτε στο Camp Nou, είτε στο Bernabéu.

Η σειρά σκοραρίσματος ενάντια στους Μαδριλένους, άρχισε την σεζόν 2006-07, με ένα γκολ όταν ήταν μόλις 19 ετών, γεγονός που τον κάνει και τον νεαρότερο παίκτη που σκόραρε σε Clasico.

Από τότε έχουν υπάρξει -πολύ σπάνια- και σεζόν κατά τις οποίες ο Μέσι δεν έχει σκοράρει. Μόλις πέντε από τις 15 που έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία.

Μία από τις σεζόν που ο Μέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στους Μαδριλένους ήταν η περασμένη, παρ΄ όλο που και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές: στα δύο παιχνίδια της LaLiga και στους δύο ημιτελικούς του Copa del Rey. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τρία από αυτά τα τέσσερα παιχνίδι (10-2 τα γκολ).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ