Πώς συνδέεται η προσωπικότητα με τον σωματότυπο μας


Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπικότητα μας. Περιβάλλον, βιώματα… Υπάρχουν επίσης πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον σωματότυπο μας. Διατροφή, γονίδια… Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως τα δυο συνδέονται και πως μπορούμε από τον σωματότυπο κάποιου να βγάλουμε συμπεράσματα και για την προσωπικότητα του.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από διάφορους φοιτητές να κοιτάξουν φωτογραφίες που απεικόνιζαν 140 ρεαλιστικούς σωματότυπους γυναικών και ανδρών, από διάφορες οπτικές γωνίες, και να αντιστοιχίσουν κάθε φωτό με λέξεις όπως: εξωστρέφεια, συνειδητότητα, αξιοπιστία, τεμπελιά, νευρώσεις, εσωστρέφεια κ.ά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι όντως κρίνουν τους άλλους από την εμφάνιση και τον σωματότυπό τους, και μάλιστα έχουν αρκετά στερεοτυπικές αντιλήψεις.
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί οι γυναίκες που έχουν σωματότυπο σε σχήμα αχλαδιού και οι άνδρες που έχουν αρρενωπό σώμα (τετράγωνη, μεγάλη πλάτη και μικρή περιφέρεια) αντιμετωπίζονται πιο θετικά από τους άλλους.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ