Από νερό και τσιμέντο, μέχρι αεροδρόμια, πλοία και τρένα σε όλο τον κόσμο.


Το όνομά της παραπέμπει σε ευρωπαϊκή εταιρεία, όμως η Eurocert, που πιστοποιεί από ένα μπουκάλι νερό, μέχρι ένα σακί τσιμέντο, αεροδρόμια, πλοία και σιδηροδρομικές μηχανές, αποτελεί έναν αμιγώς ελληνικό φορέα επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων, με πολυεθνικό ωστόσο χαρακτήρα.

Η εταιρεία, έχει καταφέρει να διεισδύσει ακόμα και σε δύσκολες αγορές, με τις πιο πρόσφατες απ’ αυτές να αποτελούν η Κίνα και η Λατινική Αμερική. Μόνο στο Περού, έχει πιστοποιήσει 60 περίπου εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομίας, από τρόφιμα μέχρι βιομηχανικά προϊόντα, ενώ στην Κίνα, παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης στην κινεζική σιδηροδρομική βιομηχανία, ακολουθώντας τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Για να κατακτήσεις τις διεθνείς αγορές, χρειάζονται Αρχές, όπως συνέπεια, ικανότητες και τήρηση της δεοντολογίας» τονίζει στο newsit.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος της Eurocert Παναγιώτης Θεοφανόπουλος. Εξάλλου, η εξωστρέφεια, αλλά και η οριζόντια πιστοποίηση, δηλαδή η πιστοποίηση σε κάθε στάδιο – από την παραγωγή μέχρι το τελικό προϊόν – αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες στρατηγικής της εταιρείας. Όσον αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο Π. Θεοφανόπουλος, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνέπεια με την οποία, αντιμετωπίζουν το θέμα της πιστοποίησης, καθώς “και ενημερωμένες είναι και επιδιώκουν να πιστοποιούν κάθε τους δραστηριότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά. Παγκόσμια δράση

Ξεκινώντας πριν από 21 χρόνια την επιχειρηματική της δραστηριότητα, σήμερα η Eurocert, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες, συχνά μέσω θυγατρικής εταιρείας. Μεταξύ άλλων, έχει σημαντική παρουσία σε χώρες όπως η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία και η Ινδία, ενώ έχει πιστοποιήσει σημαντικά έργα και διεθνείς εταιρείες, όπως τα αεροδρόμια σε Κουβέιτ, Ιορδανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Τανζανία, Άμπου Ντάμπι, Αίγυπτο και Μαρόκο.

Έχει προσφέρει ακόμα και εξειδικευμένες υπηρεσίες πιστοποίησης, όπως σε διεθνή εταιρεία που διενεργεί δοκιμές σε πετρελαιοπηγές στο Κουβέιτ, σε ελβετική εταιρεία catering για αεροσκάφη, σε εταιρίες logistics στην Ουάσιγκτον (ΗΠΑ), σε εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων στην Κίνα, σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Κορέα κ.λπ. Χρονιά ορόσημο αποτέλεσε το 2019, λόγω της του ότι άρχισε να δραστηριοποιείται στην Λατινική Αμερική, με πρώτο σταθμό το Περού.  Έχοντας ήδη διεισδύσει ακόμα και σε δύσκολες αγορές, ο επόμενος στόχος της είναι η Βραζιλία.

Ως ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων, παρέχει πάνω από 50 υπηρεσίες Ελέγχων/Πιστοποιήσεων σε κλάδους, ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία και η ναυτιλία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ