Τραμπ: «Ακόμα και ο Ιησούς είχε μία πιο δίκαιη δίκη»

Ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής έκανε μια… κάπως υπερβολική σύγκριση με αφορμή την διαδικασία παραπομπής του Τραμπ και… πολλοί τον μιμήθηκαν!

Κι ενώ η διαδικασία της συζήτησης και μετέπειτα ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται σε εξέλιξη, ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Τζόρτζια είπε κάτι… τόσο δα υπερβολικό!

Ενόψει της ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης των ερευνών του Κογκρέσου, ο γερουσιαστής τόνισε πως ο Ιησούς έτυχε πιο δίκαιης δίκης από τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τη σταύρωσή του!

«Όταν ο Ιησούς κατηγορήθηκε εσφαλμένα για προδοσία, ο Πόντιος Πιλάτος του έδωσε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του», είπε ο Μπάρι Λούντερμιλκ στην παρέμβασή του στη Βουλή. «Σε εκείνη την παρωδία δίκης, ο Πόντιος Πιλάτος παραχώρησε στον Ιησού περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα έδωσαν οι Δημοκρατικοί σ’ αυτόν τον πρόεδρο σ’ αυτήν τη διαδικασία», συνέχισε.

Click4more: ΝΑΙ σε δίκη εξπρές για την “καθαίρεση” Tραμπ οι Πομπέο και Γκρέιαμ, “Πρόεδρε, φύγε” οι διαδηλωτές!

Ο Λούντερμιλκ, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή το 2014, έκανε αυτό το σχόλιο κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την ψηφοφορία. Εκπροσωπεί μια περιφέρεια στην Ατλάντα που ψηφίζει κατά παράδοση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Είναι Βαπτιστής και έχει γράψει το βιβλίο «Και μετά προσευχήθηκαν», όπου περιγράφει ιστορικές προσωπικότητες των ΗΠΑ ενώ προσεύχονται.

Ο Λούντερμιλκ δεν είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραλλήλισε τη σημερινή διαδικασία με ιστορικές δίκες. Ο ίδιος ο Τραμπ, στην οργισμένη εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι υποστήριξε ότι όσοι κατηγορήθηκαν στις δίκες των μαγισσών του Σάλεμ είχαν πιο δίκαιη δίκη από τον ίδιο.

Οι Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ έγιναν στη Μασαχουσέτη τον 17ο αιώνα. Περίπου 20 άνθρωποι εκτελέστηκαν –κατά κύριο λόγο απαγχονίστηκαν– σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατηγορούμενοι για μαγεία.Και με τι… δεν συνέκριναν την παραπομπή του Τραμπ!

Δεν ήταν όμως μόνο τα περί Ιησού… Τις τελευταίες ημέρες και καθώς οι ΗΠΑ όδευαν προς την κρίσιμη αποψινή ψηφοφορία, η διαδικασία έχει επίσης παραλληλιστεί από πολιτικούς με την… δίκη του Σωκράτη, τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ (!), τον Ιούδα, την Παρασκευή και 13 και πολλά ακόμη…

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here