ΣΥΡΙΖΑ: Ή οι αστυνομικοί υπακούν εντολές του ή ο Χρυσοχοΐδης παρέδωσε την ασφάλεια σε Χρυσαυγίτες


Για «όργιο αστυνομικού αυταρχισμού» κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μιλούν για «κλιμάκωση της αστυνομικής βίας καθώς οι ακραίες αστυνομικές αντιδράσεις ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες με τον εξευτελισμό των διαδηλωτών που τους έβγαζαν τα ρούχα προκειμένου να τους διαπομπεύσουν δημόσια και συνεχίστηκε με την «εισβολή» των ΜΑΤ μέσα στα σπίτια».

Τα χθεσινά επεισόδια στο Κουκάκι και οι καταγγελίες ότι «αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτι οικογένειας – απουσία εισαγγελέα- και χτύπησαν τον πατέρα της οικογένειας και τους δύο γιούς» έβαλε νέα δεδομένα στην υπόθεση της αστυνομικής βίας καθώς στην Κουμουνδούρου δεν καταλαβαίνουν που το πάει η κυβέρνηση «καθώς το τελευταίο διάστημα παίζει με την φωτιά».

«Οι αστυνομικοί ή υπακούουν πιστά τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει παραδώσει την ασφάλεια των πολιτών σε κάποιους Χρυσαυγίτες» έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more Κουκάκι: Το χρονικό εκκένωσης της κατάληψης που άναψε φωτιές

Την ίδια στιγμή η αντίδραση του Νίκου Αλιβιζάτου, που ζήτησε την παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να λάβουν τέλος τέτοιου είδους επεισόδια, δημιούργησε ελπίδες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η εκ των έσω αμφισβήτηση της συμπεριφοράς της αστυνομίας θα λειτουργήσει υπέρ των απόψεων του κόμματος ότι η κυβέρνηση το έχει παρακάνει σε ό,τι αφορά την αστυνομική καταστολή.

«Όταν ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα καταργήσει το άσυλο, δεν αποσαφήνισε ότι εννοούσε και το οικογενειακό άσυλο», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ως τον «ουσιαστικό υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας επεσήμαιναν ότι «η “απάντηση” του κ. Χρυσοχοΐδη- στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ- μαρτυρεί το οριστικό διαζύγιο της κυβέρνησης από την πραγματικότητα και την αλήθεια, λόγω  της ιδεοληπτικής της προσήλωσης στο δόγμα του αυταρχισμού.

Click4more ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε Χρυσοχοΐδη: “Δεν θα περάσει η οργουελιανή δυστοπία”

Όποιος έχει στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα βλέπει αυτό που είδε όλη η χώρα: πάνοπλοι αστυνομικοί παραβίασαν το οικιακό άσυλο, έσυραν πολίτες στην ταράτσα, τους έδεσαν πισθάγκωνα και σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες τους χτύπησαν.

Είναι φριχτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη του κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο περί “δήθεν δικαιωμάτων”, την ίδια μέρα που συνέβησαν όλα αυτά τα τερατώδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνολικά, επιχειρούν να στήσουν μια οργουελιανή δυστοπία. Δεν θα τους περάσει».

Παράγοντες της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι ο Μάκης Βορίδης πατάει πάνω στο  αποτέλεσμα των εκλογών και το ερμηνεύει όπως θέλει προκειμένου να αιτιολογήσει την συμπεριφορά  της αστυνομίας. «Το θέμα ετέθει στο λαό» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Αυτή είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου».

Click4more Βορίδης vs Τσακαλώτου για… όλα εκτός προϋπολογισμού

«Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, αλλά δε σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το Άσυλο στο σπίτι χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση», απάντησε  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μίλησε για άθλια καταστολή και  αυταρχισμό με γεγονότα που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση. «Δημιουργείται μείζον θέμα δημοκρατικής συζήτησης και εξέλιξης», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε: «Η εικόνα πολίτη πολυκατοικίας με κουκούλα στο δρόμο, γυμνός και αφού έχει πρώτα χτυπηθεί και αυτός και ο γιος του επειδή δεν επέτρεψαν, εμπόδισαν και δεν διευκόλυναν τις δυνάμεις της αστυνομίας να περάσουν χωρίς άδεια εισαγγελέα σε διπλανή πολυκατοικία δεν είναι τυχαία. Είναι εικόνα για να δοθεί σήμα επιβολής του αυταρχισμού. Κάνετε γενικευμένο εμπόριο φόβου και ασκείτε προπαγάνδα τρομολαγνείας».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ