Χαλκίδα: Τρεις συλλήψεις για παράνομη υιοθεσία βρέφους


Μια 27χρονη μητέρα, ένας 51χρονος ο οποίος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή και ένα ζευγάρι 22 και 26 ετών, εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους.

Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη μια 26χρονη η οποία διαφεύγει της σύλληψης.

Δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, την Τρίτη (17-12-2019) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα 27χρονη, 51χρονος και 22χρονος, ως εμπλεκόμενοι σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλευόταν η 27χρονη μητέρα του νεογνού, ενώ εντοπίστηκαν επίσης ο 51χρονος και ο 22χρονος.

Όπως προέκυψε ο 51χρονος πριν από περίπου μία εβδομάδα, έχοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή, προσέγγισε τον 22χρονο καθώς και την 26χρονη σύζυγο του, με σκοπό την απόκτηση του βρέφους που κυοφορούσε η 27χρονη, έναντι προσυμφωνηθέντος χρηματικού αντιτίμου.

Μάλιστα, για την επίτευξη της παράνομης υιοθεσίας η 27χρονη την Τρίτη το μεσημέρι, αφού προ ημερών είχε γεννήσει το βρέφος, προσπάθησε έχοντας στη διάθεσή της το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 26χρονης, να παρουσιαστεί ως σύζυγος του 22χρονου.

Από τους αστυνομικούς αναζητείται επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας η 26χρονη ημεδαπή, σύζυγος του 22χρονου (ζευγάρι υποψήφιων αγοραστών του νεογέννητου βρέφους).

Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας το νεογνό φιλοξενείται προσωρινά στο νοσοκομείο της περιοχής.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.»

Πηγή: LamiaReport


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ