Σταϊκούρας: Μεσοσταθμικά η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες (18.12.2019) στη Βουλή πως έρχεται και νέα μείωση 8% στον ΕΝΦΙΑ, υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέλαβε να διευκρινίσει πως θα γίνει.

Η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (19.12.2019) στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΙ.

Το πως ακριβώς θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, θα αποφασιστεί τον Μάιο, όταν όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Σημείωσε, πάντως, ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Click4more Ήταν δίκαιο έγινε πράξη! Νέα μείωση για ΕΝΦΙΑ, ξεκινάει η αποψίλωση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο… βάθος το τέλος επιτηδεύματος

Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, την οποία επίσης ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο Χρ. Σταϊκούρας είπε πως κι αυτή τον Μάιο θα αποφασιστεί καθώς τότε αναμένεται να υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Για το έκτακτο επίδομα (σ.σ. «13η σύνταξη») στους συνταξιούχους, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και άρα θα δοθεί, αλλά το πως θα δοθεί είναι… δουλειά του υπουργείου Εργασίας.

Τέλος, ο Χρήστος Σταϊκούρας άφησε «παράθυρο» για νέα μείωση της φορολογίας, λέγοντας πως ο όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και σε φοροελαφρύνσεις.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ