ΚΙΝΑΛ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο από την εκκένωση στο Κουκάκι

Κατά το ΚΙΝΑΛ τα ερωτήματα που υπάρχουν, θα απαντηθούν αξιόπιστα μόνο από το βίντεο του drone που κατέγραφε της επιχείρηση στο Κουκάκι.

Να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι για να μην προκαλούνται παρερμηνείες, ζητά το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο θεωρεί πως δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί.

Συγκεκριμένα ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι «η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι, δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές. Γι’ αυτό η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα το μόνο αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση».

Επισημαίνεται ακόμη από το ΚΙΝΑΛ «πως αν δεν το κάνει, καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή και πρέπει άμεσα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν. Ταυτόχρονα, οφείλει η αρμόδια Εισαγγελία να ζητήσει τώρα την κατάσχεση αυτού του οπτικού υλικού».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ καταλήγει με τη υπογράμμιση ότι «η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, που εμπέδωσε στην πράξη την συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών υπαλλήλων και δεν θα επιτρέψει διολίσθηση σε ακροδεξιές λογικές και στοχοποίηση του ρόλου της Αστυνομίας».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here