Χτύπημα σε κύκλωμα αναβολικών. Έκαναν και εξαγωγές με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ


Ένα κύκλωμα παράνομης διακίνησης αναβολικών με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα και εξαγωγές στο εξωτερικό εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 9 άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 25χρονο αρχηγό της οργάνωσης. Το κύκλωμα όχι μόνο πουλούσε αναβολικά αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία συνήθως χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών των αναβολικών.

Ήταν τόσο καλά δικτυωμένοι που έκαναν και εξαγωγές σε Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά.

Για την διακίνηση των αναβολικών είχαν φτιάξει δικό τους site αλλά και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων», προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσκολεύουν τυχόν έρευνες των αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

Παράλληλα, για να διασφαλίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν παρασκευαστήριο – αποθήκη, που εντοπίσθηκε σε περιοχή της Εύβοιας και άνηκε στο 25χρονο αρχηγό  όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

 

Ο αρχηγός του κυκλώματος, είχε αναλάβει την εισαγωγή έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών από το εξωτερικό (Κίνα και Γαλλία), με τις οποίες παρασκεύαζε ο ίδιος τα παράνομα αναβολικά στην τελική τους μορφή. Στην συνέχεια, τα έδινε στα μέλη του κυκλώματος τα οποία τα έστελναν στους παραλήπτες.

Ανάλογο ρόλο με αυτόν του 25χρονου είχε και ένας 30χρονος ο οποίος δεν συνελήφθη και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε Γαλλία και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• πάνω από (500.000) τεμάχια αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, καθώς και σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (χάπια-αμπούλες),
• μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών και άλλων απαγορευμένων ουσιών σε υγρή και στερεή μορφή,
• πλήθος υλικών για τη συσκευασία των παράνομων σκευασμάτων,
• μηχανολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων,
• χρηματικό ποσό (10.585) ευρώ,
• 16 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
• 6 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• σκληροί δίσκοι, usb sticks και
• πλήθος εγγράφων και παραστατικών αγοράς και διακίνησης εξοπλισμού.

Τα έσοδα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά την έναρξη της επιχείρησης στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και στη Γαλλία, κατά τις οποίες συνελήφθη ένας άνδρας.Δείτε το βίντεο

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ