Ελισάβετ: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Τζόνσον το Brexit στις 31 Ιανουαρίου


Η βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και της νέας κυβέρνησης είναι να πραγματοποιήσει το Brexit στις 31 Ιανουαρίου δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσίασε τα σχέδια της νέας κυβέρνησης, όπως επιτάσσει η παράδοση, ενώ μετά το Brexit ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να διαπραγματευθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.photo Reutersphoto Reutersphoto Reutersphoto Reuters

Η εκδήλωση με την παρουσίαση του προγράμματος της κυβέρνησης Τζόνσον από τη βασίλισσα Ελισάβετ, σηματοδοτεί την πρώτη συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησής μου είναι να φέρει εις πέρας την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit) από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε η βασίλισσα στα μέλη της άνω και της κάτω βουλής του βρετανικού Κοινοβουλίου.photo Reutersphoto Reuters

«Στη συνέχεια, οι υπουργοί μου θα επιδιώξουν μια μελλοντική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που θα ωφελεί το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα ξεκινήσουν επίσης εμπορικές διαπραγματεύσεις με άλλες μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες».

Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στην εκδήλωση με τα… πολιτικά και όχι τα βασιλικά ρούχα, ενώ φορούσε καπέλο και όχι το στέμμα το οποίο είναι πλέον βαρύ και επίπονο να φορεθεί από την 93χρονη βασίλισσα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ