Η κοινωνική πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τη Μυρτώ έγινε πραγματικότητα στο ΔΑΚ Γλυφάδας

«Πλημμύρισε» από… αγάπη και πράξεις στήριξης το κλειστό γήπεδο «Μάκης Λιούγκας» για το φιλανθρωπικό τουρνουά που «αγκάλιασε» ολόκληρη η Ελλάδα.

Ηχηρό μήνυμα αγάπης και έμπρακτης στήριξης στην 22χρονη -σήμερα- Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, γνωστή ως «Μυρτώ της Πάρου», έστειλε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από το ΔΑΚ Γλυφάδας το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, υλοποιώντας την κοινωνική πρωτοβουλία του για ενίσχυση του αγώνα της Μυρτούς, με Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου (σάλας) που συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Γλυφάδας και τη συνεργασία σημαντικών φορέων!

Επτά χρόνια μετά τη φρικτή της κακοποίηση, που συγκίνησε και ταυτόχρονα σόκαρε το πανελλήνιο, η Μυρτώ συνεχίζει τον αγώνα της για να επανέλθει, με στόχο το ταξίδι στη Ρωσία για αποθεραπεία. Στον αγώνα της έχει βρει πολλούς «συνοδοιπόρους» -φορείς και ιδιώτες- μεταξύ των οποίων και ο ευαισθητοποιημένος και ενεργός σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, εκπαιδευτικός φορέας ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη!

Στο φιλανθρωπικό τουρνουά με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιήθηκαν 8 αγώνες, στους οποίους αναμετρήθηκαν για καλό σκοπό 16 ποδοσφαιρικές ομάδες σημαντικών φορέων, μεταξύ των οποίων και η ποδοσφαιρική ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, γνωστή για την έντονη κοινωνική της δράση μέσω της συμμετοχής της σε φιλικούς αγώνες για καλό σκοπό.

Τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ –με στόχο να δώσει πνοή και ελπίδα στο όνειρο της νεαρής Μυρτούς για μια φυσιολογική ζωή- τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης κ. Αντώνιος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και οι αντιδήμαρχοι Γλυφάδας, ο Γενικός Διευθυντής Αστυνομίας Ν/Α Αττικής -ταξίαρχος, Βασίλειος Βράντζας, οι βουλευτές Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Κυρανάκης, ο Καθηγητής, Συγγραφέας & Πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, Σοφοκλής Ξυνής, ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλιακμάνης, σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Μάρκος Σεφερλής, ο Ντάνος (Γιώργος Αγγελόπουλος) και ο Γιάννης Καπετάνιος, κορυφαίοι αθλητές, μεταξύ των οποίων οι, Βασίλης Τσιάρτας, Γιώργος Καραγκούνης, Δημήτρης Σαραβάκος, Νίκος Βαμβακούλας, Ανδρέας Μπονόβας, κ.ά.

Προς επίρρωση, μάλιστα, της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Δήμαρχο Γλυφάδας, διά χειρός του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης κ. Αντώνιο, στον Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Ν/Α Αττικής -ταξίαρχο, Βασίλειο Βράντζα, στους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΠΟΕ-ΔΟΥ Ν/Α Αττική, καθώς και στον Σοφοκλή Ξυνή.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, βράβευσε και τους άλλους συμμετέχοντες φορείς.

Αναλυτικά, οι φορείς που συμμετείχαν στο Τουρνουά Αγάπης & Φιλίας, που συνδιοργάνωσαν το ΙΕΚ ΑΛΦΑ με τον Δήμο Γλυφάδας:

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Πολιτισμού, Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας-Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης, Διεύθυνση ΕΛ-ΑΣ Ν/Α Αττικής, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΕΡΤ-ΕΡΑσπορ, ΣΠΟΡ fm, όμιλος ΑΝΤ1, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ., ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ νοσοκομείο, UNESCO Νοτίων Προαστίων, Molten, Θουκυδίδειο, Φίλοι Σεφερλή-Couros Club

Αντί εισιτηρίου, οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το εν λόγω τουρνουά, αγόρασαν στην είσοδο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας το παιδικό διήγημα «Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά», που συνέγραψαν η ίδια η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη με την Εύα Πετροπούλου-Λιανού (τα χρήματα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την αποθεραπεία της Μυρτούς στη Ρωσία).

Παράλληλα, επειδή κάθε κοινωνική πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στοχεύει στον μέγιστο δυνατό αντίκτυπο για τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά στην ανοιχτή πρόσκληση για το φιλανθρωπικό αυτό γεγονός, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης, προς ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων του Δήμου Γλυφάδας και της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας- Ελληνικού-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρης!

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • http://www.iekalfa.gr/
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ