«Φταίει ο κουραμπιές», δηλώνει η γυναίκα που απειλούσε να ανατινάξει αεροπλάνο

Τι συνέβη στην πτήση – Τι είπε η γυναίκα στη κατάθεσή της

«Κάτι πρέπει να είχε ο κουραμπιές που έφαγα πριν από την πτήση και με επηρέασε» ανέφερε στην κατάθεσή της η γυναίκα που προκάλεσε χθες Τετάρτη (18/12) αναστάτωση σε πτήση της ιδιωτικής εταιρείας Πήγασος από το αεροδρόμιο Σαμπίκα Γκιουκχέν της Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η Νιγκάρ D. (σσ: δημοσιοποιείται μόνο το πρώτο γράμμα του επιθέτου της) είχε επιβιβαστεί στην πτήση προς τα κατεχόμενα που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 06.45 το πρωί χθες για να επισκεφθεί το γιο της που μένει εκεί, όπως η ίδια δήλωσε αργότερα στην κατάθεσή της. Όταν το αεροσκάφος τροχοδρομούσε για την απογείωση η γυναίκα άρχισε να φωνάζει ότι είναι μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και έβαλε βόμβα στο αεροπλάνο και άναψε τσιγάρο.

Πολλοί επιβάτες εκνευρίστηκαν, επενέβη ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας που κλήθηκε από το προσωπικό της πτήσης και η Νιγκάρ συνελήφθη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η γυναίκα που οδηγήθηκε στο 8ο πταισματοδικείο, τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία του αδικήματος της κατάληψης αεροπορικού μεταφορικού μέσου. Στην κατάθεσή της η Νιγκάρ είπε ότι όταν ήταν στο αεροδρόμιο ήθελε να προσευχηθεί στον ειδικό χώρο προσευχής που υπάρχει, αλλά εκεί μια γυναίκα της έκανε παρατήρηση γιατί φορούσε παντελόνι και την ανάγκασε να βάλει άλλα ρούχα.

Όταν ανακοινώθηκε η πτήση, ανέφερε, συγχύστηκε και δεν πρόλαβε να βγάλει τα ρούχα. Πριν ανέβει στο αεροπλάνο έφαγε δε έναν κουραμπιέ. «Ο κουραμπιές μπορεί να είχε κάτι και να με πείραξε».

Η γυναίκα είπε ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα αλλά δεν θυμόταν το συμβάν μέσα στο αεροπλάνο. «Ήμουν πιεσμένη, συγχυσμένη όταν ανέβηκα. Πήγα στη θέση μου κάθισα και έβαλα την ζώνη. Δεν ήμουν στα καλά μου. Όταν οι επιβάτες πίσω μου άρχισαν να με παρενοχλούν είπα ότι έχω βόμβα», φέρεται να δήλωσε η Νιγκάρ στην κατάθεσή της.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 10 χθες το πρωί. Το συμβάν προβλήθηκε αμέσως τόσο σε τουρκικά όσο και σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, με την προβολή βίντεο που είχαν πάρει επιβάτες στο αεροσκάφος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here