Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει 43χρονος που καταζητείται για δολοφονία στην Αλβανία


Καταζητούμενο για δολοφονία που διαπράχθηκε το καλοκαίρι του 1997 στην αλβανική πόλη Φιέρι, συνέλαβε η αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για σαραντατριάχρονο, υπήκοο Αλβανίας, που συνελήφθη σε εκτέλεση ερυθράς αγγελίας διεθνών αναζητήσεων των αλβανικών αρχών, ενώ οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης στη χώρα του.

Ο ίδιος φαίνεται να αμφισβητεί ότι πρόκειται για το άτομο που καταζητείται στην πατρίδα του. Επιπλέον, δια του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι πρόκειται για έγκλημα που σύμφωνα με το ελληνικό Δίκαιο έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης της 20ετίας και κατά το σκεπτικό αυτό τυχόν έκδοσή του παραβιάζει τη σχετική ευρωπαϊκή σύβαση.

Σύμφωνα με τα αλβανικά διωκτικά έγγραφα που έφτασαν στην Ελλάδα, ο 43χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία την οποία φέρεται να τέλεσε τον Αύγουστο του 1997 με θύμα ομοεθνή του, εξαιτίας οικονομικών διαφορών.

Για την έκδοσή του αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Πάντως, ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν και τις ελληνικές διωκτικές αρχές, καθώς, το 2003 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε εναντίον αστυνομικού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Για την πράξη αυτή είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, ποινή την οποία εξέτισε.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ