Γιατί «έπεσε» η Google: Η ταυτόχρονη βλάβη δυο καλωδίων και το σύντομο «black out»

Χρήστες σε Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία Ιράν αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είδαν αιφνιδίως χθες (19.12.2019) το πρωί την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες της Google να «κόβεται».

Όλοι απόρησαν «γιατί έπεσε η Google». Αυτό που υποστηρίζει η ίδια η εταιρία είναι πως το όλο πρόβλημα προκλήθηκε από το ταυτόχρονο κόψιμο δύο καλωδίων οπτικών ινών σε περιοχές απομακρυσμένες μεταξύ τους, κάτι πολύ ασυνήθιστο!

Εξαιτίας αυτού οι χρήστες είχαν χθες Πέμπτη πρόβλημα online πρόσβασης στη Google και τις υπηρεσίες της (Gmail, Drive, YouTube). Προβλήματα αντιμετώπισαν οι χρήστες σε αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιράν κ.α.), ανακοίνωσε.

Η μία βλάβη συνέβη μεταξύ Ιράν και Ρουμανίας, ενώ η άλλη σε μια γραμμή στο Μόναχο της Γερμανίας. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Ιράν αναδρομολόγησε την διαδικτυακή κίνηση μέσω άλλων καλωδίων που λειτουργούσαν και το πρόβλημα δεν διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Οι υπηρεσίες της ίδιας της Google δεν επηρεάστηκαν για πάνω από μισή ώρα, σύμφωνα με το BBC. Η εταιρεία ζήτησε από τους παρόχους πρόσβασης στο διαδίκτυο να συνδεθούν με άλλους servers, ώστε να παρακάμψουν το πρόβλημα.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε μέχρι στιγμής πώς κόπηκαν ταυτόχρονα δύο καλώδια οπτικών ινών σε τόσο μακρινά μεταξύ τους μέρη. Κατά καιρούς πάντως συμβαίνει τέτοια βλάβη κατά λάθος π.χ. στη διάρκεια οικοδομικών εργασιών.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ