Νέα διακοπή στη δίκη των «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» – Κατέθεσε δήλωση αποχής η πρόεδρος


Διεκόπη εκ νέου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εκδίκαση της υπόθεσης των «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων», στην οποία κατηγορούνται 28 γνωστοί παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο λόγος για τη νέα διακοπή ήταν η δήλωση αποχής που κατέθεσε η πρόεδρος Καλλιόπη Xoνδρού, χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητεί την αντικατάστασή της. Το αίτημά της έγινε δεκτό και στην έδρα ανέβηκε η πρώτη αναπληρωματική, Αριστέα Τσαμαδιά, η οποία ανακοίνωσε τη νέα διακοπή για τις 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας.

Ο γνωστός εφοπλιστής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπως και άλλοι κατηγορούμενοι, που εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Ωστόσο παρόντες στο δικαστήριο ήταν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες που έχουν κληθεί μεταξύ των οποίων ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν καθ’οδόν προς το Εφετείο, όπως διαμήνυσε.

Υπενθυμίζεται πως η απουσία ουσιωδών μαρτύρων κατά την προηγούμενη δικάσιμο είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της προέδρου με αποτέλεσμα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους, ενώ επέβαλε και πρόστιμο 200 ευρώ, στον καθένα.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε διενεργηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, ο οποίος είχε αποδώσει χαρακτήρα «εγκληματικής οργάνωσης». Η εισαγγελική έρευνα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 και τη δικογραφία χειρίστηκε ανακριτής κατά της Διαφθοράς λόγω της εμπλοκής της ΕΠΟ. Το πρώτο βούλευμα για την υπόθεση εκδόθηκε το 2017. Ωστόσο, ακολούθησαν δύο αναιρέσεις από τον Άρειο Πάγο επί αντίστοιχων βουλευμάτων, με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί τελικά στο ακροατήριο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ