Οργισμένος ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ: «Κυρώσεις εσείς – Αντίμετρα εμείς»

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποπέμψουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι θα επιβάλουν κυρώσεις για τον Turk Stream. Αυτό συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Θα απαντήσουμε με αντίμετρα!» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στη Μαλαισία για τη διάσκεψη ηγετών μουσουλμανικών χωρών, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τη Λιβύη. «Η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε “μισθοφόρους” όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη», είπε και συνέχισε: «Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση εδώ και μήνες από αντίπαλες δυνάμεις.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here