«Κεραυνοί» Νετανιάχου κατά Ερντογάν: «Παράνομη η συμφωνία με την Λιβύη – Προχωράμε τον Eastmed»


Τη στήριξη του σε όσα πρεσβεύει η τριμερής συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρος, εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συνομίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη σταθερή θέση του Ισραήλ για τα ζητήματα αυτά και την καταδίκη του παράνομου μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και εισηγήθηκε άμεση υπογραφή Συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία υιοθέτησε τον ορισμό του αντισημιτισμού όπως αυτός καθορίζεται από τη διεθνή συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρο Αναστασιάδης είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

Βασικό ζήτημα της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των δύο χωρών προς αποτροπή υλοποίησης των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ