Στα χέρια της αστυνομίας μέλη δύο συμμοριών που έκαναν κλοπές στην Αττική


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μέλη συμμορίας που έκαναν συστηματικά κλοπές στην Αττική. Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους.

Συνελήφθησαν από την αστυνομία ένας 38χρονος, μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα και αποθήκες πολυκατοικιών στην Αττική, καθώς και άλλοι τρεις, μέλη διαφορετικής συμμορίας, που με την μέθοδο της απασχόλησης άρπαζαν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας από τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων. Και οι τρεις είναι αλλοδαποί, γεωργιανής υπηκοότητας.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 38χρονος συνελήφθη στην Αθήνα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ κουβαλούσε μια βαλίτσα με ηλεκτρονικά είδη και από την προανάκριση που ακολούθησε από την Ασφάλεια Αττικής διαπιστώθηκε ότι την προηγούμενη μέρα είχε διαρρήξει αποθήκη διαμερίσματος στην περιοχή της Γλυφάδας, αφαιρώντας από το εσωτερικό της αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.

Μετά από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εξιχνιάσθηκαν από τις αρχές του χρόνου 20 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 17 σε αποθήκες, 2 σε οικίες και μία σε κατάστημα, που ο συλληφθείς είχε διαπράξει με 36χρονο ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται. Και οι δύο κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για όμοια αδικήματα.

Στην δεύτερη περίπτωση, οι τρεις Γεωργιανοί συνελήφθησαν στη Νέα Μάκρη, μετά από αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού.Πώς τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον περασμένο Απρίλιο είχαν συστήσει συμμορία και περιφέρονταν στην Αττική, όπου εντόπιζαν τα θύματα τους, συνήθως μέσα σε καταστήματα και μόλις πήγαιναν να φύγουν με τα αυτοκίνητα τους, τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα ότι υπήρχε εμπόδιο στο μπροστινό λάστιχο ή ότι ήταν κάποιο ζώο από κάτω και μόλις έβγαιναν να δουν, άρπαζαν τσάντες και άλλα αντικείμενα από τα καθίσματα ή τα πορτ μπαγκάζ και εξαφανίζονταν.

Επίσης, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν εργαζόμενοι σε κατάστημα, οι δράστες τους απασχολούσαν ενώ οι συνεργοί τους αφαιρούσαν χρήματα και κινητά. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Όλοι οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ