Κουκάκι: Ελάχιστα στοιχεία στα χέρια της αστυνομίας για τους γιους του σκηνοθέτη


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις εικόνες από την κατάληψη της οδού Ματρώζου στο Κουκάκι και κυρίως την σύλληψη μέσα στο ίδιο του το σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, αλλά και των δυο γιων του, οι οποίοι μάλιστα κατηγορούνται πως ήταν αυτοί που πέταξαν εκατοντάδες αντικείμενα εναντίων των αστυνομικών των Ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη των δυο παιδιών του γνωστού σκηνοθέτη, έγινε με βάση την κατάθεση αστυνομικού της ΟΠΚΕ, ο οποίος είπε πως είδε το ένα από τα παιδιά να περνά από την ταράτσα της κατάληψης στην ταράτσα του σπιτιού του κ. Ινδαρέ και για το λόγο αυτό άμεσα επενέβησαν και συνέλαβαν τα δυο παιδιά και στην συνέχεια τον πατέρα τους, οποίος προσπάθησε να τα προστατέψει χωρίς να γνωρίζουν, όπως υποστήριξε, πως πρόκειται για το γονιό τους.

Πάντως, μόνο με την κατάθεση του αστυνομικού όταν γίνει η δίκη, το κατηγορητήριο θα είναι ισχνό εκτός κι αν βρεθούν στοιχεία και εργαστηριακά ευρήματα, που να συνδέουν με σαφή τρόπο τους δυο νέους με τα όσα τους καταλογίζουν οι αστυνομικοί.

Όπως λέει επίσης ο δικηγόρος της οικογένειας, υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων που θα καταθέσουν πως κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έβλεπαν τον σκηνοθέτη με την οικογένεια του, να παρακολουθούν και αυτοί από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, τις προσπάθειες εκκένωσης της κατάληψης.

Click4More Στις 15 Μαΐου η δίκη των 9 συλληφθέντων

Για το λόγο αυτό έχει πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα σε όλα τα σημεία της κατάληψης της οδού Ματρόζου, προκειμένου να βρεθούν ευρήματα, τα οποία στην συνέχεια θα εξεταστούν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν με σαφή τρόπο τους δυο νέους με την κατάληψη και βέβαια με την αντίσταση απέναντι στους αστυνομικούς.

Τα στοιχεία αυτά, δεν είναι άλλα από αποτυπώματα των δυο νέων, αλλά και γενετικό υλικό που ίσως βρεθεί στους χώρους της κατάληψης.

Μέχρι στιγμής πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία που να συνδέουν τα δυο παιδιά του γνωστού σκηνοθέτη δεν έχουν βρεθεί μέσα στην κατάληψη και κυρίως αποτυπώματα. Μάλιστα σε ερώτηση του newsit.gr σε αρμόδιο αξιωματικό για τα αποτυπώματα, είπε πως μάλλον φορούσαν γάντια πλην όμως δεν έδωσε σαφή απάντηση στην ερώτηση, εφόσον βρίσκονταν στην κατάληψη και τις προηγούμενες ημέρες πως και δεν άφησαν αποτυπώματα;

Όσον αφορά τώρα στο γενετικό υλικό, ήδη έχει ληφθεί δείγμα από τους δυο νέους προκειμένου να γίνει συγκριτική εξέταση με γενετικό υλικό που ενδεχομένως βρεθεί στο εσωτερικό τις κατάληψης. Πάντως και σ’ αυτό το πεδίο τα ευρήματα είναι σχεδόν πενιχρά.

Όσο για το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας στο Indymedia και γράφτηκε από τους καταληψίες της Ματρώζου, που υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εκκένωση της κατάληψης, στην οδό Ματρόζου, όλες οι δίοδοι διαφυγής είχαν «σφραγιστεί» από τις αστυνομικές δυνάμεις…

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ