Τσαουσέσκου: Στο «σφυρί» το κυνηγετικό αυτοκίνητο του εκτελεσθέντα δικτάτορα της Ρουμανίας


Ένα όχημα παντός εδάφους, που κατασκευάστηκε ειδικά για τον Νικολάε Τσαουσέσκου το 1977, πουλήθηκε σε δημοπρασία σε τιμή διπλάσια της αναμενόμενης.

Για 25 χρόνια ο Τσαουσέσκου κυβέρνησε τη Ρουμανία με σιδηρά πυγμή, μέχρι την αιματηρή εξέγερση του 1989. Ο ίδιος και η σύζυγός του Έλενα δικάστηκαν και εκτελέστηκαν δια τουφεκισμού πριν από 30 χρόνια, στις 25 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους, και το καθεστώς του κατέρρευσε.

Ο Τσαουσέσκου χρησιμοποιούσε το γαλάζιο όχημα ARO 304, με τα πολυτελή δερμάτινα καθίσματα και την ηλεκτρική οροφή, όταν πήγαινε για κυνήγι αλλά και σε επίσημες επισκέψεις. Τον περασμένο Ιανουάριο, όταν προσφέρθηκε για πρώτη φορά σε δημοπρασία, δεν είχε βρει αγοραστή. Η ANAF μείωσε την αρχική τιμή πώλησης κατά 25%, στα 103.125 λέι (περίπου 21.500 ευρώ) στη δημοπρασία που οργανώθηκε αυτήν την εβδομάδα. Πέντε ενδιαφερόμενοι έκαναν προσφορές και τελικά πουλήθηκε έναντι 189.180 λέι (σχεδόν 40.000 ευρώ).

Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τον αγοραστή του οχήματος.

Το ARO 304 ήταν το ένα από τα έξι που είχε κατασκευάσει για τον Ρουμάνο δικτάτορα η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία ARO Campulung. Φυλασσόταν σε ένα γκαράζ στα προάστια του Βουκουρεστίου και όποιος ήθελε να το δει έπρεπε προηγουμένως να κλείσει ραντεβού.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ