ΗΠΑ προς Β. Κορέα: «Έτοιμοι ό,τι κι αν γίνει…»


«Ένα δώρο Χριστουγέννων» υπόσχεται να στείλει στις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα. Η Πιονγιάνγκ έχει δώσει τελεσίγραφο ως το τέλος του έτους, ελλείψει προόδου στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Ενόψει της εκπνοής του τελεσιγράφου, το Πεντάγωνο δήλωσε την Παρασκευή (20.12.2019) “έτοιμο, ό,τι κι αν γίνει” να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.

“Η Νότια Κορέα είναι μία από τις περιοχές του κόσμου όπου διατηρούμε πάντα ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας” των στρατευμάτων, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Η στρατιωτική συμμαχία της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ είναι “συμπαγής σαν βράχος”, διαβεβαίωσε.

“Είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή. Αυτό συνέβη εδώ και κάποιον καιρό, αυτό συμβαίνει και σήμερα”, τόνισε.

Ο αξιωματικός αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μετακινήσεις στη Βόρεια Κορέα που να υπονοούν μια νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

“Δεν συζητάμε πληροφορίες, ενδείξεις ή πράγματα όπως αυτό”, υπογράμμισε.

“Είμαστε έτοιμοι, ό,τι κι αν γίνει”, διαμήνυσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ “μπορούν να επαναληφθούν” κι ότι οι δύο χώρες “θα παραμείνουν στη διπλωματική οδό”.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ