Κρητη: Κάθισε εκ νέου στο εδώλιο για την ατιμωτική κακοποίηση 18χρονου


Η υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στην Κρήτη και σε ολόκληρο το πανελλήνιο το 2011, με θύμα έναν 18χρονο και κατηγορούμενο τον πατέρα 14χρονης, αναβίωσε στην αίθουσα μικτού ορκωτού δικαστηρίου.

Στο εδώλιο κάθισε εκ νέου ο 47χρονος σήμερα πατέρας της κοπέλας, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2012 στην περιοχή της Μεσσαράς στην Κρήτη, είχε ξυλοκοπήσει και βασανίσει με τρόπο ατιμωτικό τον νεαρό, μόλις δύο ημέρες αφότου ο τελευταίος γιόρτασε τα 18α γενέθλιά του.

Αφορμή είχε σταθεί η διαφωνία του κατηγορούμενου με τον φημολογούμενο δεσμό. Να σημειωθεί ότι ο 18χρονος είχε στην συνέχεια μηνυθεί από την οικογένεια του κοριτσιού για βιασμό, ωστόσο αθωώθηκε.

Πρωτόδικα στον πατέρα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 5 χρόνια και 10 μήνες.Κρήτη: “Σεξουαλική κακοποίηση με αντικείμενο…”

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ευαίσθητης φύσης των όσων κατηγορείται ότι διέπραξε σε βάρος του νεαρού ο πατέρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός στο Δικαστήριο για τον νομικό χαρακτηρισμό της σοβαρότερης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 47χρονος, αυτής της σεξουαλικής κακοποίησης με αντικείμενο, καθώς η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα.

Τελικά το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό σε παράνομη βία, που είναι πλημμέλημα και με βάση τον νέο ποινικό κώδικα τέθηκε στο αρχείο.

Παράλληλα και η κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, την οποία αντιμετώπιζε, τέθηκε επίσης στο αρχείο, καθώς αφορά σε γεγονότα προ του 2016.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.

πηγή: cretalive.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ