Γιώργος Θεοφάνους: «Όταν ραγίσει το γυαλί τίποτα δεν μπορεί να το ξανακάνει όπως πριν» (pics)


Ο Γιώργος Θεοφάνους δεν μπορεί απλά να χαρακτηριστεί… συνθέτης αλλά ένας καλλιτέχνης με αστείρευτο ταλέντο και έμπνευση ζηλευτή.

Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του για συνεργασίες απαντά στο πώς νιώθει όταν ακούει στο ραδιόφωνο τα παλιά του τραγούδια αλλά και πώς λειτουργεί σε περιπτώσεις… αχαριστίας από… καλλιτέχνες.

Με ποιο από τα παλιά σας τραγούδια όταν το ακούτε στο ραδιόφωνο νιώθετε αισθήματα συγκίνησης;
«Δεν είναι πάντα το ίδιο, εξαρτάται. Εξαρτάται πώς νιώθω εκείνη την ημέρα που το ακούω. Βέβαια το κλασικό παράδειγμα είναι πως με το που θα ακούσω τραγούδια μου στο ραδιόφωνο, αλλάζω σταθμό! Γιατί αν κάτσω να τα ακούσω, αρχίζω και αναλύω πότε έκανα την παραγωγή, πώς έκανα την ενορχήστρωση, αν την έκανα στο να μεταφέρουν αυτά τα λόγια ποιήματα μέσω των εξαιρετικών ερμηνευτών της εποχής στον απλό λαό.

Δεν λέω ότι δεν υπήρξαν μετά αντίστοιχοι, όπως είναι η Λίνα Νικολακοπουλου, ο Παρασκευάς Καρασούλος, αλλά και η νεότερη γενιά, ο Μωραΐτης, η Νικολάου, η Βραχάλη, η Ρούσση. Αλλά ζούμε σε μια εποχή που κινείται πάρα πολύ γρήγορα και αυτό δεν αφήνει τα τραγούδια να γίνουν κτήμα του κόσμου. Ίσως ο κόσμος να κουράστηκε και να μη θέλει να «νιώθει» και πολύ – ακόμα και στον ερωτικό τομέα, στα ερωτικά τραγούδια, ίσως ακόμα και αυτό να έχει εξασθενήσει λίγο. Εγώ πάντως είμαι αισιόδοξος πως ένα καλό τραγούδι ποτέ δεν χάνεται»

Πώς λειτουργείτε σε περιπτώσεις αχαριστίας ή αγενών συμπεριφορών από καλλιτέχνες; Υπήρξε περίπτωση συνεργασίας με καλλιτέχνη που είπατε «ποτέ ξανά» και στη συνέχεια αλλάξατε άποψη;

«Όταν ραγίσει το γυαλί τίποτα δεν μπορεί να το ξανακάνει όπως ήταν πριν. Μπορεί βέβαια μια σχέση να περνάει από διάφορες φάσεις, οπότε εγώ αφήνω περιθώριο. Είμαι ένας άνθρωπος που αφήνει περιθώριο. Δεν είμαι καθόλου εκδικητικός. Όμως βάζω Χ και δεν γυρνάω απλώς σελίδα, αλλάζω βιβλίο», εξομολογείται ο ίδιος στο Tv Έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ