Κρήτη: Πατέρας φέρεται να βίαζε τα δύο παιδιά του – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Στον εισαγγελέα υπηρεσίας ο 47χρονος πατέρας των παιδιών

Μια νέα υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων από τον ίδιο τους τον πατέρα έχει σοκάρει τα τελευταία 24ωρα την κρητική κοινωνία. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε πριν από λίγες ημέρες στην ΕΛ.ΑΣ. η μητέρα δύο μικρών παιδιών, αμφότερα κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα τους. Ο τελευταίος έχει συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, στο Ηράκλειο.

Η καταγγελία της μητέρας, η οποία φέρεται να πληροφορήθηκε από τα ίδια της τα παιδιά για τα όσα φέρονται να είχαν βιώσει στα χέρια του πατέρα τους – με τον οποίο έχει πάρει διαζύγιο – έγινε πριν από περίπου 10 ημέρες. Σύμφωνα με την επίμαχη καταγγελία, το περασμένο καλοκαίρι ο πατέρας κακοποίησε την 7χρονη κόρη του και τον 12χρονο γιο του.

Φέρεται να κακοποίησε την 7χρονη κόρη και τον 12χρονο γιο του

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο 12χρονος φέρεται να κακοποιήθηκε μια φορά, ωστόσο η αδερφούλα του φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα της επανειλημμένως. Ειδικότερα, η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των δύο ανηλίκων φέρεται να τελέστηκε τον περασμένο Αύγουστο, τις ημέρες που τα παιδιά διέμεναν μαζί με τον πατέρα τους.

Μετά την καταγγελία της μητέρας στην Αστυνομία, οι Αρχές έκαναν χθες “έφοδο” στο σπίτι όπου διαμένει ο πατέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εντόπισε κάποια έκνομα ευρήματα – όπως ένα αυτοσχέδιο όπλο και μικροποσότητα χασίς – με αποτέλεσμα ο άνδρας να συλληφθεί.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι από την πρώτη στιγμή ο πατέρας αρνείται τα όσα καταγγέλθηκαν και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του. Εξάλλου, η Ασφάλεια Ηρακλείου, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της επίμαχης υπόθεσης, εξετάζει διεξοδικά όλα τα υπάρχοντα στοιχεία.
Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, τα παιδιά της περιέγραψαν το προηγούμενο διάστημα ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο τους τον πατέρα. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδιά εξετάστηκαν, μετά την καταγγελία, από ιατροδικαστή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, λόγω του χρονικού διαστήματος που έχει μεσολαβήσει από το χρονικό σημείο κατά το οποίο φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 47χρονος, ο ιατροδικαστής δε βρήκε κάτι το επιλήψιμο.

Ας σημειωθεί ότι τα παιδιά έχουν ήδη εξεταστεί από παιδοψυχολόγο, ενώ έχουν καταθέσει και αυτά στις Αρχές, παρουσία παιδοψυχολόγου. Μετά τη σύλληψή του από την Αστυνομία, ο πατέρας αναμένεται να οδηγηθεί εντός της σημερινής ημέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ν.Κ.” για τα κρούσματα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης στην Κρήτη, οι αρμόδιοι κάλεσαν την Πολιτεία να εκλάβει τα εν λόγω περιστατικά ως «καμπανάκι κινδύνου» και να προβεί σε ενίσχυση των αρμόδιων για την αντιμετώπισή τους δομών.

Σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις

Μέσα στο 2019 έχουν καταφτάσει στις δικαστικές αίθουσες ουκ ολίγες παρεμφερείς υποθέσεις. Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ένας 52χρονος Κρητικός, που φέρεται να βίαζε την ανήλικη κόρη του από την ηλικία των 11 ετών, κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό: Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τού επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 9 μηνών.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ελληνική Δικαιοσύνη επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών σε έναν Κρητικό άνδρα, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε στον ανήλικο γιο του, στο Ηράκλειο, την εποχή που εκείνος ήταν μόλις 4 ετών. Μετά τον ξαφνικό “χαμό” της μητέρας του παιδιού σε τροχαίο δυστύχημα, η επιμέλειά του ανατέθηκε στη γιαγιά του (σ.σ. πρόκειται για τη μητέρα της μητέρας του). Έτσι, το αγόρι φιλοξενείτο από τον πατέρα του κάθε σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς φέρεται να ασελγούσε σε βάρος τού γιου του τα σαββατοκύριακα που διέμεναν μαζί.
Εξάλλου, τον Απρίλιο του 2019, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου έκρινε ένοχο έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του, επί τρία συνεχόμενα έτη. Ο 36χρονος, που φέρεται να βίαζε την κόρη του από τα 5 μέχρι τα 8 της χρόνια, σε περιοχή του Ηρακλείου, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 39 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη).

Πηγή: neakriti

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ