Χριστούγεννα 2019: Ετοιμάζεις το μενού; Πάρε ιδέες από συνταγές επώνυμων γλυκές και αλμυρές (Photos)


Λίγες μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και είμαστε σίγουροι πως είσαι σε διαδικασία ανεύρεσης συνταγών για να καταπλήξεις τους καλεσμένους σου.

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν σου συγκεντρώσαμε μερικές συνταγές επωνύμων, τις οποίες αν δοκιμάσεις θα καταλήξεις μικρούς και μεγάλους στο γιορτινό σου τραπέζι.

Και εννοείται πως θα ξεκινήσουμε με τις δυο βασικές συνταγές για γλυκά.

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες δια χειρός Λευτέρη Σουλτάτου, είναι τα γλυκά αυτά με τα οποία η Βάσω Λασκαράκη θα υποδεχτεί τους καλεσμένους της στα ρεβεγιόν.

Λαχταριστά μελομακάρονα από τα χεράκια του Λευτέρη Σουλτάτου

Υλικά:

4 πορτοκάλια

Κανέλα

Γαρύφαλλο

250ml κονιάκ

250ml νερό

1250 ml ελαιόλαδο

400 γρ σιμιγδάλι

60 γρ μαγειρική σόδα

60 γρ αμμωνία

750 ζάχαρη άχνη

3 κιλά αλεύρι μαλακό

Για το σιρόπι:

1 κιλό μέλι

1 κιλό ζάχαρη

νερό

μισό λεμόνι

1 στικ βανίλιας

Εννοείται πως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τη συνταγή της Ελένης για υπέροχα τρουφάκια!

Η συνταγή είναι απλή για μικρούς και μεγάλους: 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 250 γραμμάρια βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά, 150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό τα βάζετε σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλί φωτιάμ βάζετε αν θέλετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι, 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη, 450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα, 1 βανίλια, λίγο κονιάκ αν θέλετε, ½ σκόνη κανέλα…Αφού ενοποιηθεί και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε. Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες.

Σου έχουμε και δυο υπέροχες συνταγές αλμυρές. Μια από την Μυρτώ Αλικάκη. Τάρτα με μανιτάρια, πράσσο ,κρεμμύδι, ιδανική για ορεκτικό.

Και μια ακόμη από την Δέσποινας Βάνδη. Λαχταριστά πατατοπιτάκια.

«Vegan choice! Κάτι σα γεμιστούς πατατοκεφτεδες με λαχανικά! Βράστε πατάτες και μόλις κρυώσουν τις πολτοποιείτε όπως για πουρέ και προσθέτετε αλεύρι όσο χρειαστεί για να μπορείτε να πλάσετε μικρές μπάλες! Στη συνέχεια κάνετε μια λακουβιτσα στη μέση και γεμίζετε την μπάλα πατάτας με λαχανικά της αρεσκείας σας που έχετε ήδη ψιλοκοψει και σοταρει με λίγο λάδι κι αν θέλετε προσθέτετε λίγο τυρί vegan, η ο,τι αγαπάει η καρδιά σας-προσωπικά προτιμώ τα vegan-και είτε τα βάζετε στο φούρνο με λίγο λάδι είτε σε αντικολλητικό τηγάνι!

Και θα κλείσουμε με την υπέροχη συνταγή της Αντελίνας Βαρθακούρη για σπιτική μαγιονέζα, την οποία σίγουρα θα χρειαστείς!

Υλικά (για 2 φλυτζάνια μαγιονέζα)
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 ml. ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο γιατί πικρίζει)
130 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ξύδι balsamico λευκό
1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι, πιπέρι (άν την θέλετε πολύ λευκή χρησιμοποιείστε άσπρο πιπέρι)

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ