Δένδιας: Οι πρώτες εικόνες από την Λιβύη

Εκτάκτως στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας. Την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά.

Στη Λιβύη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετέβη με το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με λιβυκά ΜΜΕ, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Abdullah Al-Thanni και τον Λίβυο ομόλογο του, Abdulhadi Al-Huwaij, στη Βεγγάζη.

 

Την είδηση της επίσκεψης μετέδωσαν αραβικά ΜΜΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.
Υπενθυμίζουμε ότι, χθες, οι δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που είναι πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, κατέσχεσαν ένα πλοίο με σημαία Γρενάδας και με πλήρωμα αποτελούμενο από Τούρκους ναυτικούς στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπός τους, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης με την Άγκυρα, η οποία στηρίζει την αντίπαλη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση (GNA), που εδρεύει στην Τρίπολη.

Ένα πολεμικό σκάφος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του Χάφταρ σταμάτησε το πλοίο στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στα ανοιχτά της πόλης Ντέρνα, και το ρυμούλκησε στο λιμάνι Ρας Ελ Χιλάλ “για επιθεώρηση και να εξακριβωθεί το φορτίο του”, είπε ο εκπρόσωπος Άχμεντ Μισμάρι στο πρακτορείο Reuters.

Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ έδωσαν στο πρακτορείο ένα βίντεο που δείχνει να σταματούν το πλοίο και να ανακρίνουν τρία μέλη του πληρώματος. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα διαβατήρια τριών Τούρκων υπηκόων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι το φορτίο του πλοίου. Σύμφωνα με μια έκθεση εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία έχει στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη, κατά παράβαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που έχει επιβάλει ο Οργανισμός.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here