Μαρούσι: Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν επανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου


Να επανακαταλάβει την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι προσπάθησε την Κυριακή (22.12.2019) ομάδα αντιεξουσιαστών. Το κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις μόλις την Τρίτη (17.12.2019).

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για την έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι, αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σόλωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως στο Μαρούσι. Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης. Δέκα, εκατό, χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αντιεξουσιαστές.

Η έπαυλη είχε εκκενωθεί ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που είχε διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου. Στο κτίριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.

Για την εκκένωσή της, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχε υποβληθεί μήνυση από το Ίδρυμα Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου, το οποίο διαχειρίζεται το κτίριο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ