Χονγκ Κονγκ: Νέα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Κίνα-Χονγκ Κονγκ: Χρήση σπρέι πιπεριού από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των διαδηλωτών στο οικονομικό κέντρο της πόλης

Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ ψέκασαν σήμερα με σπρέι πιπεριού τους διαδηλωτές σε μία προσπάθεια να διαλύσουν μία διαδήλωση, στο οικονομικό κέντρο της πόλης κι αφού είχε προηγηθεί μία ειρηνική διαδήλωση υπέρ των Ουιγούρων.

Η αντιπαράθεση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ήταν εκτός ελέγχου, καθώς δεκάδες αστυνομικοί είχαν παραταχθεί κατά μήκος μιας κεντρικής πλατείας και απέναντι από τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν γυάλινα μπουκάλια, αλλά και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Νωρίς το απόγευμα, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές είχαν διαδηλώσει ειρηνικά, κρατώντας σημαίες των Ουιγούρων, αλλά και πόστερ κι ενώ οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται για έξι και πλέον μήνες.

Ένα μεικτό πλήθος από νέους σε ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους διαδηλωτές που φορούσαν μαύρα ρούχα, αλλά και μάσκες για να μην αποκαλύψουν τα πρόσωπα τους κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα που έγραφαν “Ελευθερώστε τους Ουιγούρους, Ελευθερώστε το Χoνγκ Κονγκ” και “Η πλαστή ‘αυτονομία’ στην Κίνα προκαλεί γενοκτονία.”Δείτε τις εικόνες από το Χονγκ Κονγκ Χονγκ ΚονγκΧονγκ Κονγκ

Φωτογραφίες: Reuters.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here