ΑΕΛ – Πανιώνιος: Επέστρεψαν στις νίκες οι «βυσσινί». Μια… ανάσα ξανά από την 6άδα


Την πρώτη της νίκη μετά από τρεις αγώνες στη Superleague πήρε η ΑΕΛ. Οι “βυσσινί” επικράτησαν εντός έδρας του Πανιωνίου με 2-0 και συνεχίζουν με καλύτερες προϋποθέσεις τη μάχη τους για είσοδο στην πρώτη 6άδα, από την οποία βρίσκονται πια, μία… ανάσα μακριά.

Έχοντας να δει… νίκη από τα τέλη Νοεμβρίου, η ΑΕΛ μπήκε στο ματς με το “πόδι στο γκάζι”, δημιουργώντας από νωρίς ευκαιρίες στα καρέ του Κότνικ. Το σκορ όμως άνοιξε από μια φάση που ο διαιτητής την “τσέκαρε” στο VAR. Από την εκτέλεση φάουλ του Κάτσε στο 15′, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μόρα και στη συνέχεια στο χέρι του Παπαγεωργίου. Ο διαιτητής Γκορτσίλας είδε τη φάση ο ίδιος στο Video Asistant Referee, έδωσε πέναλτι και ο Φατιόν ευστόχησε για το 1-0.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 23΄έχασε σημαντική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Οικονομίδης δέχθηκε την κάθετη του Κόρμπου, έκανε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά είδε τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ.

Το ματς… πήρε φωτιά πέντε λεπτά αργότερα. Σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Φατιόν και τον Οικονομίδη, ο χαφ των γηπεδούχων έφτασε πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια ο παίκτης των φιλοξενούμενων τον βρήκε στο καλάμι. Σαν αποτέλεσμα είχαμε την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των Νεοσμυρνιωτών, που συνέχισαν με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΛ συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 31′ πλησίασε σε δεύτερο γκολ. Ο Ντομίνγκες, στην προσπάθειά του να διώξει, παραλίγο να παραβιάσει την εστία της ομάδας του. Το 2-0 όμως ήρθε στο 38′, με την κεφαλιά – ψαράκι του Ουάρντα (υπέροχη μπαλιά του Καρανίκα και αδράνεια της άμυνας του Πανιωνίου).

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας ένα δεκάλεπτο υπεροχής. Η ΑΕΛ πάντως δεν επέτρεψε να της… ξεφύγει το ματς και είχε και πάλι τις… στιγμές της στην εστία του Κότνικ.

Οι δύο τεχνικοί προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις, ο Πανιώνιος δεν ρίσκαρε αρκετά, οι “βυσσινί” κυκλοφόρησαν την μπάλα (γεγονός που έριξε το ρυθμό του ματς), είχαν σημαντική ευκαιρία για γκολ με την κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς (79′) και κάπως έτσι φτάσαμε στο σφύριγμα της λήξης και στο τελικό 2-0 (ακυρώθηκε σωστά το τέρμα του Ντάουντα στο 90+1′ ως οφσάιντ).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ